Πληθώρα εκδηλώσεων στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληθώρα εκδηλώσεων στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το διάστημα από 22 μέχρι και 26 Ιουνίου

θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων στη Μαγνησία. Πιο αναλυτικά, από τις 22 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Δήμο Σκιάθου, θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, έκθεση με χαρακτικά έργα και προσωπικά αντικείμενα του διάσημου καλλιτέχνη Νικόλαου Χατζηκυριάκου Γκίκα.

Η έκθεση του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα περιλαμβάνει τριάντα τρία χαρακτικά από την συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη. Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για 8 η χρονιά, τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σκιάθο. Στο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα σε ένα αντάμωμα τοπικών πολιτισμών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τις 25 μέχρι τις 26 Ιουνίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» πρόκειται να πραγματοποιηθεί η «2η Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών» στον Παλαιό Πλάτανο Αλμυρού. Πρόκειται για δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι που ως στόχο τους έχουν εκτός από την ποιοτική ψυχαγωγία και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, τη διατήρηση και διάδοση της ρεμπέτικης μουσικής παράδοσης του τόπου μας. Στις συναυλίες θα συμμετέχουν ρεμπέτικα μουσικά συγκροτήματα και θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια μουσικών οργάνων και ανατολίτικων κουρδισμάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

https://www.taxydromos.gr