Προσλήψεις 59 καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία για τα Γυμνάσια και τα Επαγγελματικά Λύκεια στη Μαγνησία

Προσλήψεις 59 καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία για τα Γυμνάσια και τα Επαγγελματικά Λύκεια στη Μαγνησία

Από τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει

η εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, όπου στα Γυμνάσια προτείνεται να ιδρυθούν για τη Μαγνησία 283 Τμήματα. Συνολικά η Δευτεροβάθμια έχει ζητήσει την πρόσληψη περίπου 60 καθηγητών από τα Γυμνάσια και τα ΕΠΑΛ.

Ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας έχει ως στόχο τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά μαθητών που χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση σε ορισμένα μαθήματα. Υπό κανονικές συνθήκες ο θεσμός λειτουργεί στα σχολεία από τη λήξη των μαθημάτων και μετά, δηλαδή μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Μάλιστα δημιουργούνται ομάδες σχολείων, όπου κάποιο Γυμνάσιο είναι το κέντρο, το λεγόμενο και ως Σχολικό Κέντρο Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, που δέχεται τους μαθητές από τα υπόλοιπα γειτονικά σχολεία.
Τώρα που τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς και ο θεσμός θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Βέβαια μέχρι την έναρξη υλοποίησης του θεσμού, ενδέχεται να έχουν επιστρέψει στα θρανία οι μαθητές, όπως είναι και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα εφαρμοστεί την τρέχουσα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και τα ΕΠΑΛ.
Για τα Γυμνάσια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ζητήσει τη συγκρότηση 283 τμημάτων εκ των οποίων 60 αφορούν στη νεοελληνική γλώσσα, 60 τα αρχαία ελληνικά, 64 τα μαθηματικά, 54 τη Φυσική, 29 τη χημεία και 16 τα αγγλικά.

Για τον θεσμό θα δημιουργηθούν 23 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης. Για τη διδασκαλία των μαθημάτων ζητήθηκαν 32 αναπληρωτές καθηγητές για την Α’ Περιοχή, δηλαδή την ηπειρωτική Μαγνησία και εννιά καθηγητές για τη Β’ Περιοχή που είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Τα περισσότερα τμήματα που θα συγκροτηθούν, θα λειτουργήσουν σε Γυμνάσια της ηπειρωτικής Μαγνησίας.
Για την ενισχυτική διδασκαλία που θα υλοποιηθεί στα Επαγγελματικά Λύκεια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζήτησε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης εννιά φιλολόγους και εννιά μαθηματικούς. Από τους 18 καθηγητές οι δεκατέσσερις θα είναι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και οι άλλοι τέσσερις ωρομίσθιοι που θα δραστηριοποιηθούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Πλέον στόχος είναι η έγκριση της πρότασης από το υπουργείο Παιδείας. Άλλωστε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε την πρότασή της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στη συνέχεια θα αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας να αρχίζουν όχι τον Ιανουάριο, όπως συνήθως συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά από Οκτώβριο.

www.e-thessalia.gr