Προϋπολογισμός: Ανοίγει «χώρος» και για έξτρα παροχές σε 1 μήνα

Προϋπολογισμός: Ανοίγει «χώρος» και για έξτρα παροχές σε 1 μήνα

Νέα δεδομένα από την ανάπτυξη ανατρέπουν τις προβλέψεις - Εισηγήσεις για μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και υγειονομικούς
Να διαψεύσουν (ευχάριστα όμως) τις προβλέψεις του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού για την Ανάπτυξη, «απειλούν» τα νεώτερα στοιχεία για την πορεία της αγοράς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Μέχρι να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής για να συζητηθεί τον Δεκέμβριο, το άλμα Ανάπτυξης το 2021 φαίνεται ότι μπορεί και να έχει ήδη υπερβεί το 7% ή και το 7,5%.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός, όπως κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, στηρίζεται στην εκτίμηση για Ανάπτυξη 6,9% το 2021 και 4,5% το 2022. Αυτό σημαίνει ότι ήδη ανακτήθηκε το 69,5% των απωλειών του Κορωνοϊού από το 2020. Σωρευτικά στην διετία 2021-2022 η ανάπτυξη θα φτάσει στο 11,7% και θα είναι τύπου «V», δηλαδή το ΑΕΠ ανεβαίνει σχεδόν όσο γρήγορα έπεσε και πριν τελειώσει το 2022 θα υπερκαλύψει πλήρως την ύφεση 9% του 2020.

Πριν στεγνώσει όμως η μελάνη με την οποία γράφτηκαν, οι προβλέψεις αυτές φαντάζουν έως και συντηρηρητικές. Και αυτό διότι μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου φαίνεται να συνεχίζεται η ζωηρή άνοδος της κατανάλωσης που διατηρήθηκε και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ