Πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ για την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ για την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ για την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων
σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον βουλευτή Κων. Μαραβέγια

    Σημαντική πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ για την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων που επηρεάζουν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική Αναφορά του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αναθεώρησης του άρθρου 126 του ν.4472/2017 εξετάζεται από το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, η προώθηση τροπολογίας για τη μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

    Ειδικότερα σε σχέση με τη διακριτή πρόβλεψη Μισθολογικού Κλιμακίου στο διοικητικό βαθμό του ανθυπολοχαγού και προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση με την αντίστοιχη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, θα προηγηθεί κοινή νομοθετική πρωτοβουλία των συναρμοδίων υπουργείων.

    Το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας έφερε στη Βουλή ο Κ. Μαραβέγιας θέτοντας το γενικότερο ζήτημα της ένταξης των ΕΜΘ σε ανώτερη μισθολογική κατηγορία από τη στιγμή που αποκτούν το δικαίωμα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού. Πρόκειται για θέμα του οποίου η επίλυση θα έχει ευνοϊκή επίπτωση όχι μόνο στις αποδοχές των εν ενεργεία, αλλά και στις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αποστρατευθούν με τον παραπάνω βαθμό.