Πόλεμος στη Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις

Πόλεμος στη Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις

O ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του στη βόρεια Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζει την σταδιακή επέκταση της χερσαίας επέμβασης στη Γάζα. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο στόχος των ισραηλινών δυνάμεων είναι να περάσει με άρματα μάχης από την ανατολική πλευρά στη δυτική προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει τον έλεγχο της παράκτιας γραμμής.  Παρόλα αυτά η προέλαση των δυνάμεων είναι αργή, λόγω της αντίστασης που προβάλλουν οι μαχητές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους, έχουν καταφέρει να καταστρέψει κάποια από τα τανκς του Τελ Αβίβ.

Σε ότι αφορά τους αμάχους, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να φύγουν από την πόλη της Γάζας. Όσοι επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την πόλη και να κατευθυνθούν νότια έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Πάνω από 300 στόχους χτύπησε ο ισραηλινός στρατός – Νεκροί πολλοί μαχητές της Χαμάς
Σε ανακοίνωση του, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Βόρεια Γάζα, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες. Σύμφωνα με τον IDF, μόνο σήμερα χτυπήθηκαν πάνω από 300 στόχοι, ανάμεσα τους και τούνελ που χρησιμοποιούνται από την Χαμάς.

Ακόμη, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήγαγε το Ισραήλ, δόθηκαν σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι έκαναν χρήση αντιαρματικών πυραύλων και άνοιξαν πυρ προς τις IDF.

Πώς έγινε μία από τις γειτονιές της βόρειας Γάζας μετά την εισβολή
Εικόνες καταστροφής έχουν αποτυπωθεί στο παρακάτω βίντεο. Σε αυτό βλέπουμε πως μοιάζει σήμερα το πρωί μία από τις νότιες γειτονιές της Beit Lahiya, της περιοχής που διοικείται από τον Abu Ajina, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

www.in.gr