Σε ετοιμότητα οι φορείς της Μαγνησίας για τον “Λέανδρο” – Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

Σε ετοιμότητα οι φορείς της Μαγνησίας για τον “Λέανδρο” – Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη ετοιμότητα κι επιφυλακή βρίσκονται όλοι οι φορείς της Μαγνησίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας “Λέανδρος” που αναμένεται από σήμερα (15-1-2021) το βράδυ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης, τονίστηκε η ανάγκη για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες κατά την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ επισημάνθηκε η συνεργασία όλων των συναρμοδίων φορέων.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε ότι έχουν κατανεμηθεί περί στους 800 τόνους αλάτι σε οκτώ αποθήκες στο Νομό, υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να ενεργοποιηθούν κι όπως είπε «Ο καθένας ξέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητες του».

Από την πλευρά του, ο εκτελών χρέη αναπληρωτή περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής κ. Μπρούζας, δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλίας μπορεί να διαθέσει άμεσα στη Μαγνησία ένα μηχάνημα Unimog αν χρειαστεί, ενώ και ο Διοικητής Π.Υ. Μαγνησίας, Νικ. Μητσιογιάννης, επισήμανε ότι από χθες η υπηρεσία βρίσκεται στη φάση 2 ετοιμότητας στην ΠΑΘΕ, θα υπάρχουν και δύο περιπολικά κι αξιωματικός που ελέγχει, κι όλα τα αυτοκίνητα στους σταθμούς είναι επανδρωμένα και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Επειδή, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει χιονοπτώσεις στη Μαγνησία, ζήτησε να ενημερωθεί εάν υπάρχουν τρόφιμα και κουβέρτες που μπορούν να διατεθούν σε τυχόν εγκλωβισμένους, καθώς υπάρχουν και λεωφορεία για την μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων σε θερμαινόμενους χώρους.

Από πλευράς Π.Ε. Μαγνησίας, τονίστηκε ότι υπάρχουν sleeping bags κι όλο το απαραίτητο υλικό στο εργοτάξιο στη θέση “Κούκος”, ωστόσο όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, «ως πρώτο στόχο έχουν να μην εγκλωβιστεί κανένας».

Σε επιφυλακή και η Π.Υ. της Β’ ΒΙΠΕ σύμφωνα με τον κ. Γλιάτη, ενώ κι ο Α’ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής, Θαν. Καλαμπόκας, δήλωσε ότι “έχουμε παντού μάτια εκτιμάμε ότι θα πάμε καλά και είμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο να ενεργήσουμε άμεσα”.

Εκ μέρους του Λιμενικού, η πλωτάρχης κ. Κυρίτση, επισήμανε ότι και το λιμενικό είναι  24 ώρες το 24ωρο σε επιφυλακή με βάρδιες και με τα επιχειρησιακά μέσα, ενώ και ο Βασ. Ηλιόπουλος από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι και τα  οχήματα της Λέσχης και το διασωστικό σκάφος είναι έτοιμα να συνδράμουν.

Έτοιμοι για την αντιμετώπιση των φαινομένων  δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των Δήμων.

Να σημειωθεί πως τα φαινόμενα αναμένονται στη Μαγνησία από απόψε το βράδυ μέχρι αύριο το μεσημέρι.

www.volos.ert.gr