Στήριγμα για 300 οικογένειες του Δήμου Αλμυρού

Στήριγμα για 300 οικογένειες του Δήμου Αλμυρού

Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο από την τοπική Εκκλησία

Χέρι βοήθειας σε 300 άπορες οικογένειες προσφέρουν οι φιλανθρωπικές δομές που λειτουργούν με πρωτοβουλία ενοριακών ναών στην επαρχία Αλμυρού και την τοπική κοινωνία να συμπαρίσταται ένθερμα.

Ζεστό φαγητό προσφέρουν καθημερινά τα Σπίτια Γαλήνης σε δεκάδες άπορα άτομα κάθε ηλικίας, φροντίζοντας με την δέουσα διακριτικότητα όσους δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ούτε τα αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι.

Το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου δημητρίου Αλμυρού προσφέρει καθημερινά 80 μερίδες φαγητού και 25, αντίστοιχα, το Σπίτι Γαλήνης στην Ευξεινούπολη, με την συνδρομή εθελοντριών, που στηρίζουν την προσπάθεια.

Με πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας λειτουργούν, στο μεταξύ, ενοριακά κοινωνικά παντοπωλεία, που ενισχύουν με τρόφιμα 40 περίπου απόρους στην Σούρπη και τον Πτελεό, ενώ η αντίστοιχη φιλανθρωπική δομή που λειτουργεί στον Αγιο Νικόλαο Αλμυρού, καλύπτει τις ανάγκες 70 άπορων οικογενειών.

Φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που παραμένουν στις επάλξεις ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του π. Γεώργιου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου της επαρχίας Αλμυρού, και των εθελοντών που τις πλαισιώνουν.

Στήριγμα για 100 και πλέον άπορα παιδιά, μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, η τοπική Εκκλησία αγκαλιάζει με διακριτικότητα κάθε περίπτωση και κάθε πρόβλημα, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον κοινωνικό περίγυρο.

Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, που αγκαλιάζει άνεργους κάθε ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα, με την συγκινητική συμπαράσταση των ενοριτών και των κατοίκων της περιοχής γενικότερα, που προσφέρουν τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των ενοριακών συσσιτίων και των δομών που απευθύνονται στους απόρους.

πηγή:taxydromos.gr