Στον Αλμυρό Αυγενάκης, Τριαντόπουλος, Λυκουρέντζος - Στο πρόγραμμα αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών η γέφυρα του Ξηριά (βίντεο&φωτο)

Στον Αλμυρό Αυγενάκης, Τριαντόπουλος, Λυκουρέντζος - Στο πρόγραμμα αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών η γέφυρα του Ξηριά (βίντεο&φωτο)

Τον Αλμυρό επισκέφθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το κλιμάκιο έκανε αυτοψία στην γέφυρα του Ξηριά όπου ενημερώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη, το δήμαρχο Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκο, τους αντιδημάρχους Αρ. Μπέη και Βασ. Αργυρόπουλο, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες του Αλμυρού.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης​ δήλωσε μεταξύ άλλων:
"Εντολή του πρωθυπουργού είναι να μη φύγουμε από την Θεσσαλία αν δεν γίνουν όσα πρέπει για να ξαναβρεί το ρυθμό της". Πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο από την Ευρώπη.
"Δεν είναι μονάχα οι αποζημιώσηεις που θα δοθούν για την παραγωγή και τον εξοπλισμό, αλλά είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Να δουλέψουμε όλοι μαζί και σωστά για την Θεσσαλία της επόμενης ημέρας. Είμαστε πεισματωμένοι για να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την γέφυρα του Ξηριά, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε: "H γέφυρα του Ξηριά, μαζί με άλλα έργα στη Θεσσαλία, εντάσσεται στο πρόγραμμα αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών ως ένα έργο εθνικής σημασίας, το οποίο θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια και τις διαδικασίες για να γίνει πολύ γρήγορα. Αυτή είναι και η κατεύθυνση του πρωθυπουργού".
Και πρόσθεσε:   
"Τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί περισσότερα από 50 εκ. ευρώ στους δήμους για να αποκατασήσουν την πρόσβαση και τις οδικές αρτηρίες μέσα στα δημοτικά δίκτυα, αλλά και την αγροτική οδοδποιία.
Στόχος είναι τα έργα αποκατάστασης να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψιν την ανθεκτικότηττα και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση".