Στο Αχίλλειο μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού

Στο Αχίλλειο μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού

Στο Αχίλλειο βρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου κ.κ. Κατσιαβριά Κων/νο και Λουϊζου Αμαλία αντίστοιχα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης και ανάπτυξης που διαθέτει το λιμάνι του Αχιλλείου, καθώς και στην ανάγκη εγκατάστασης πίλαρ, για τον ανεφοδιασμό των σκαφών που ελλιμενίζονται σε νερό και ρεύμα.

Επιτακτικό είναι και το ζήτημα της αξιοποίησης της παραλίας στην είσοδο του χωριού, η οποία έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτής της αξιοποίησης αναζητείται μόνιμη λύση με την αλλαγή χρήσης και πλήρη ανακαίνιση του υφιστάμενου κτηρίου (στο πρώην κάμπινγκ) ώστε να χρησιμοποιείται ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εξυπηρέτηση των λουόμενων και των επισκεπτών της παραλίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναζητήθηκαν τρόποι αύξησης της επισκεψιμότητας στο Μουσείο Θαλάσσης Αχιλλείου (ενός ακόμη σημείου έλξης επισκεπτών) μέσα από τη διασύνδεσή του και με τον σχολικό τουρισμό.