Στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αμαρύνθου η Μικτή Δημοτική Χορωδία Ν.Αγχιάλου

Στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αμαρύνθου η Μικτή Δημοτική Χορωδία Ν.Αγχιάλου

Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Ν.Αγχιάλου Βόλου

το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 φιλοξενήθηκε από την χορωδία «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αμαρύνθου και Περιχώρων(Δήμος Ερέτριας, Ευβοίας), στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αμαρύνθου με τίτλο «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» που έλαβε χώρο στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά που συμμετείχαμε στην εκδήλωσή που είχε σκοπό την ανάδειξη της καλλιτεχνικής απόδοσης, με χορωδιακό τρόπο, των τραγουδιών που επέλεξε η κάθε χορωδία και την παρουσίασε στο ευρύ κοινό της χορωδιακής τέχνης.

Το μουσικό κοινό παρατηρώντας τη μελωδική γραμμή διέκρινε καθαρά την επίδραση της Βυζαντινής παιδείας των χορωδών μέσα από το παραδοσιακό , το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι. Εκπληκτικό ήταν και το άκουσμα της μελωδίας από το αγαπημένο μουσικό όργανο των παιδικών μας χρόνων και όχι μόνο, την «ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ».
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις δυσκολίες που εμφανίσθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μείωσαν κι απεναντίας αύξησαν την λατρεία των χορωδών για την μουσική. Η μουσική άλλωστε είναι η οικουμενική γλώσσα της ανθρωπότητας.

Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει την μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή, και όλους τους χορωδούς μας για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.