Στο San Francisco το πρώτο ferry με κυψέλες υδρογόνου

Στο San Francisco το πρώτο ferry με κυψέλες υδρογόνου

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Switch Maritime, ισχυρίζεται ότι θα είναι το πρώτο εμπορικό σκάφος στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Με το όνομα Sea Change, το πλοίο είναι ένα καταμαράν 70 ποδιών, με δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 75 επιβατών που όπως ισχυρίζεται η Switch, θα έχει τις ίδιες λειτουργικές δυνατότητες με τα συμβατικά σκάφη αλλά με μηδενικές εκπομπές και σημαντικά μικρότερες ανάγκες συντήρησης. Οι δεξαμενές υδρογόνου επί του σκάφους έχουν χωρητικότητα 246 κιλά και το σύστημα κίνησης του σκάφους συμπληρώνεται από μια μπαταρία 100 kWh.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις κυψέλες καυσίμου τροφοδοτεί ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων 402 ίππων και η εκτιμώμενη αυτονομία είναι 300 ναυτικά μίλια. Η πρόταση για ferry με κυψέλες καυσίμου για τον κόλπο του San Francisco, είχε προταθεί για πρώτη φορά το 2015 αλλά όπως φαίνεται, τώρα, 6 χρόνια μετά, ήρθε η ώρα της πραγματοποίησης. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως το Sea Change χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου από την Cummins, μια εταιρεία που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για τους diesel κινητήρες κάθε χρήσης που κατασκευάζει.

πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ