Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων,

το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για την έρευνα και την εκπαίδευση», το σχολείο μας είχε τη χαρά να συμμετάσχει σε ένα πειραματικό εργαστήρι που πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές/ τριες μας με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Φίλιππο Στεργιανό (ΠΕ03) και Καλλιόπη Καραλή (ΠΕ 02) αρχικά επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και έλαβαν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησαν τα δικά τους πήλινα αντικείμενα με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κ. Αιμιλίας Καλογιάννη. Ακολούθησε το εκπαιδευτικό εργαστήρι στην αυλή του Μουσείου το Σάββατο 18 Μαΐου κατά τη διάρκεια του οποίου τα έργα των παιδιών ψήθηκαν σε ανοιχτή φωτιά και μετουσιωθήκαν σε κεραμικά χρηστικά αντικείμενα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι κατά την αρχαιότητα.

Η δράση πρόσφερε στους μαθητές /τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με νέες, αυθεντικές, πολυαισθητηριακές εμπειρίες μάθησης και ψυχαγωγίας. Ευχαριστούμε από καρδίας την αρχαιολόγο της ΕΦΑ Μαγνησίας και συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος κ. Αιμιλία Καλογιάννη για τη φιλική υποδοχή της και την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές/τριες μας για ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στα πολιτιστικά αγαθά.

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού
Μαρία Τσούγκρα