Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το από 11-10-2020 / 1130 C έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτη (13-10-2020) στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις Νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη (13-10-2020) θα φτάσουν στο Βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ .

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Οι λουόμενοι συστήνεται όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108)