Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Γερμανία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Γερμανία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού υλοποιεί για τα έτη 2024-25 πρόγραμμα Erasmus+KA122 το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα αυτό δίνει υποτροφίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης σε σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούςτης Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού έστειλε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, από τις 22-26 Απριλίου 2024, οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης, για να επιμορφωθούν στο σχολείο “Integrierte Gesamtschule Nordend”.
 
Το αντικείμενο του προγράμματος κατάρτισης ήταν η «Ενδυνάμωση της Δημοκρατίας» και το παρακολούθησαν και μαθητές και μαθήτριες από την Ισπανία και την Ρουμανία. Οι μαθητές γνώρισαν τις επιτυχημένες πρακτικές της δημοκρατικής οργάνωσης του γερμανικού σχολείου, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Φρανκφούρτης, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απόλαυσαν την θέα της πόλης από την ταράτσα του ουρανοξύστη “MainTower”, επισκέφθηκαν το ιστορικό μουσείο «Romer», όπου έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με τη δημοκρατία. Παρακολούθησαν ένα θεατρικό έργο για την δημοκρατία, συμμετείχαν σε πειραματικό εργαστήρι για την ένταξη και σε περιβαλλοντικό εργαστήρι για τη βιωσιμότητα. Επίσης συμμετείχαν σε μια άσκηση προσομοίωσης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε ένα φόρουμ για τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης. Τέλος εξασκήθηκαν στις νέες τεχνολογίες ανεβάζοντας στην ψηφιακή πλατφόρμα padlet.com τις εμπειρίες τους από την συμμετοχή τους στην κινητικότητα.
Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες ήταν: Αρβανίτης Άγγελος, Γεωργαντζά Αλκυόνη, Κεχαγιά Ελένη, Κωσταράς Χάρης, Λιούπη Κορίνα, Μασούρα Έλενα, Μπασιάκου Λίνα και Χαλεπλή Μελίνα. Τους μαθητές συνόδεψαν ο διευθυντής του σχολείου, Θεοδώρου Ιωάννης, οι φιλόλογοι Μιχαλακοπούλου Χαρούλα και Μπουκόρου Μαρία και η καθηγήτρια καλλιτεχνικών, Γκαραγκούνη Παυλίνα.
Ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να ζήσουν την εμπειρία Erasmus+,να δικτυωθούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της ΕΕ, να ενισχύσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και  την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.