Τρια κρόυσματα κορωνοϊού στη δομή του Μόζα στον Βόλο -Ένταση και πανικός

Τρια κρόυσματα κορωνοϊού στη δομή του Μόζα στον Βόλο -Ένταση και πανικός

Χθες μεταφέρθηκαν στη δομή προσφύγων έξι άτομα από τη Λέσβο και σε τεστ που έγιαν τρια εντοπίστηκαν θετικά. Όπως ήταν αναμενόμενο στη δομή επικράτησε πανικός και οι μόνιμα διαμένοντες σε αυτη  ξεσηκώθηκαν και ζήτησαν άμεση απομάκρυνσή τους. Λήφθηκαν δείγματα για μοριακό έλεγχο και οι τρεις νεαροί ασυμπτωματικοί άντρες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην πόλη.

Στο μεταξύ, σε ξενοδοχείο του Βόλου θα μεταφερθούν 20 πρόσφυγες για να φιλοξενηθούν προσωρινά μέχρι να αποχωρήσουν για ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα αποχώρησαν 850 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 70 περίπου θα φιλοξενηθούν στη δομή του Κουτσόχερου.

Στο λιμάνι του Λαυρίου έφτασε το πρωί της Τρίτης 6 Οκτωβρίου πλοίο «Blue Star Χίος» που μετέφερε 850 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια και από άλλες δομές της Λέσβου. Στην πλειοψηφία τους, είναι οικογένειες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ενώ σχεδόν όλοι είναι αναγνωρισμένοι ως πρόσφυγες και έχουν λάβει άσυλο.Σκοπός είναι οι άνθρωποι αυτοί να οδηγηθούν, προσωρινά, σε ξενοδοχεία κυρίως της βόρειας Ελλάδας (Έδεσσα, Σέρρες, Αικατερίνη, Βέροια, Βόλος κ.ά.) ενώ στη συνέχεια θα πάρουν το εισιτήριο για την Ευρώπη.

www.thessaliatv.gr