Υποδειγματική διδασκαλία στο Γυμνάσιο Λ. Τ. Ευξεινούπολης

Υποδειγματική διδασκαλία στο Γυμνάσιο Λ. Τ. Ευξεινούπολης

Υποδειγματική διδασκαλία στο Γυμνάσιο Λ. Τ. Ευξεινούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 1η Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, στο Γυμνάσιο Λ. Τ. Ευξεινούπολης πραγματοποιήθηκε υποδειγματική διδασκαλία στο πλαίσιο της παιδαγωγικής και γνωστικής  υποστήριξης (5 αναπληρωτών και 3 νεοδιόριστων)  εκπαιδευτικών με στόχο την ανταλλαγή  απόψεων και καλών πρακτικών  διδακτικής προσέγγισης του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Οι φιλόλογοι Τσιαμανή Ελένη και Τζαφλέρης Γεώργιος, με την ιδιότητα της συντονίστριας ύλης φιλολογικών μαθημάτων και Μέντορα αντίστοιχα, μοιράστηκαν γνώσεις και εντυπώσεις με συναδέλφους ειδικοτήτων.
 
Συγκεκριμένα αντικείμενο της διδακτικής αποτέλεσε το ποίημα του Κων/νου Καβάφη, «Όσο Μπορείς», ένα ποίημα με προεκτάσεις επίκαιρες και ενδιαφέρουσες, με πολλαπλές απηχήσεις στην εφηβική ηλικία που βρίσκονται οι μαθητές της Γ Γυμνασίου στους  οποίους παρουσιάστηκε. Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στο μάθημα ανταποκρίθηκαν ενεργά στην προτροπή του ποιητή να διαφοροποιούνται όσο μπορούν από τις μαζοποιητικές τάσεις της εποχής και της κοινωνίας και να διατηρούν την αξιοπρέπειά τους στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους.
   
Η Μεντορική είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, αναπτύσσουν δεξιότητες  αλληλεπιδρώντας και οικοδομώντας νέες ποιοτικές εμπειρίες. Ρόλος του Μέντορα είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας του και του εκπαιδευτικού του έργου. Παράλληλα συμβάλλει στη σταδιακή ενσωμάτωση του νέου συναδέλφου στο σχολικό περιβάλλον και ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση και την ετοιμότητά του στις επαγγελματικές του προκλήσεις.                                                                                                                                                  

Η Δ/ΝΤΡΙΑ

ΣΤΑΥΡΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΑ
Μsc  Φυσικής Αγωγής