Φυλάκιση έξι μηνών στους διοργανωτές του κορωνοπάρτι στον Βόλο

Φυλάκιση έξι μηνών στους διοργανωτές του κορωνοπάρτι στον Βόλο

Συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή

επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους δύο συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι, που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Τ. Οικονομάκη, με τη συμμετοχή δεκάδων νέων που αψήφησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ η πόλη βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο και προκάλεσαν σεισμό στο κέντρο του Βόλου.Πρόκειται για έναν 22χρονο αθίγγανο και έναν 20χρονο Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι καταδικάστηκαν για παραβίαση μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης μολυσματικής ασθένειας και ηχορύπανσης.

Για την υπεράσπιση του 22χρονου αθίγγανου κατέθεσε ο πατέρας του, ο οποίος τόνισε ότι το παιδί του είναι εργατικό και το αυτοκίνητο smart με το οποίο έπαιζε μουσική στον πεζόδρομο, το αγόρασε ο ίδιος αντί για μηχανάκι. Ο ίδιος ο νεαρός είπε ότι πήγε για μία εξυπηρέτηση στο κέντρο του Βόλου και επειδή δεν έβρισκε χώρο στάθμευσης το έβαλε πάνω στον πεζόδρομο! Ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για την πράξη του και δεσμεύθηκε να μην επαναληφθεί. Η πλευρά του 20χρονου κατέθεσε ότι ο νεαρός βρισκόταν στο σπίτι με τον αδερφό του και λίγο μετά τις 10 το βράδυ έφυγαν. Περνώντας από τον πεζόδρομο της Τ. Οικονομάκη είδαν κόσμο και από περιέργεια έκατσαν!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Γ. Μηλίνης και Γ. Ασημώρης τόνισαν οτι δεν έπαιζαν μουσική οι κατηγορούμεμενοι, αλλά άλλοι συγκεντρωμένοι, ενώ επέρριψαν ευθύνες στην Αστυνομία που δεν διέλυσε νωρίτερα το πάρτι!

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ το κέντρο του Βόλου βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στον γνωστό πεζόδρομο δεν κουνιόταν καρφίτσα. Η Αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για την απαγόρευση νέων διοργανώσεων.

πηγή:astratv.gr