Χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο σε Μαγνησία

Χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο σε Μαγνησία

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο σε Μαγνησία και στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, όσον αφορά στην μεταβολή του καιρού, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή όπως είπε «θα έχουμε βοριάδες και θα πέσει η θερμοκρασία, με μέγιστη τους 15 Βαθμούς Κελσίου στα αστικά κέντρα. Ένα χαμηλό βαρομετρικό μας επηρεάζει όπως είναι φυσικό, αλλά θα περάσει πολύ γρήγορα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις 10 – 12χιλ. σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και 5-7χιλ. σε Λάρισα και Μαγνησία.
Όσον αφορά σε χιονοπτώσεις, ο κ. Τακούδης, ανέφερε ότι «Χιόνια θα δούμε σε Καστοριά, Φλώρινα, στα ορεινά της Ξάνθης και σε εμάς οι κορυφές του Ολύμπου ίσως ασπρίσουν και συντελέσουν στην πτώση της θερμοκρασίας».
Ωστόσο, από το Σάββατο το απόγευμα βελτιώνεται ο καιρός και Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια με χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες, με τον κ. Τακούδη να διευκρινίζει ότι, τις πολύ πρωινές ώρες, ο υδράργυρος θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα στους θεσσαλικούς νομούς. «Παίρνουμε μια «γεύση» και φτάνουμε σιγά σιγά στο χειμώνα» είπε μεταξύ άλλων.

Διεύθυνση πολιτικής προστασίας
Στο μεταξύ, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, καθώς βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.