“Έκοψαν” στα δυο την Ελλάδα οδικά οι αγρότες του Αλμυρού – Αποκλεισμός και στην ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας

“Έκοψαν” στα δυο την Ελλάδα οδικά οι αγρότες του Αλμυρού – Αποκλεισμός και στην ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας

Στα δυο “κόπηκε” οδικά η Ελλάδα χθες το μεσημέρι από τους αγρότες του μπλόκου του Αλμυρού, οι οποίοι απέκλεισαν πεζή την ΠΑΘΕ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ. Ο αποκλεισμός κράτησε μισή ώρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν για πολλή ώρα οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι για παροχέτευση της κυκλοφορίας από την Αστυνομία. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολύωρου αποκλεισμού της ΠΑΘΕ σε άλλο σημείο.

Ο αποκλεισμός της ΠΑΘΕ από τους αγρότες του Αλμυρού ξεκίνησε στις 3μ.μ. χθες και διήρκεσε μόνο μισή ώρα. Δημιουργήθηκαν «ουρές» ΙΧ αρκετών χιλιομέτρων, ενώ η Αστυνομία με κλούβες δεν επέτρεψε να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού τρακτέρ, παρά μόνο οι αγρότες πεζή.

Όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των αγροτών του Αλμυρού Χρ. Πάντζιος “η συνέλευση των συναδέλφων το βράδυ της Τρίτης αποφάσισε να αποκλείσουμε την ΠΑΘΕ. Ωστόσο, επειδή στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τους διερχόμενους οδηγούς και άλλες επαγγελματικές ομάδες, ο αποκλεισμός ήταν για λίγη ώρα, καθώς στο σημείο του μπλόκου δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι οδοί”.

Να αναφερθεί ότι στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Αλμυρού, όπου είναι παραταγμένα για τρεις εβδομάδες τα αγροτικά μηχανήματα των παραγωγών της περιοχής, η ΠΑΘΕ είναι κλειστή λόγω έργων και η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Αθήνα γίνεται μόνο από το ρεύμα ανόδου προς Θεσσαλονίκη, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.

“Δυστυχώς για εμάς ο αποκλεισμός είναι μονόδρομος. Ζητάμε την κατανόηση και στήριξη όλου του κόσμου” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες του Αλμυρού, οι οποίοι παράλληλα ζήτησαν την συμπαράσταση όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Πάντζιο “οι αγρότες του Αλμυρού, όπως και όλης της χώρας, στέλνουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υποχωρούν, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και κυρίως εκείνα που έχουν να κάνουν με το αφορολόγητο πετρέλαιο και την μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στο ρεύμα στα 7 ευρωλεπτά. Είμαστε συντονισμένοι με κοινά αιτήματα, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα στην σύσκεψη εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα στη Νίκαια της Λάρισας. Θέλουμε λύσεις άμεσα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό ακόμη και σήμερα” προσέθεσε ο ίδιος.

Πάντως, οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τις επόμενες ημέρες με πολύωρο αποκλεισμό της ΠΑΘΕ σε άλλο σημείο, με πρώτη επιλογή τους τον κόμβο του Αλμυρού, όπου υπάρχει δυνατότητα για εκτροπή των οχημάτων χωρίς να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις στους διερχόμενους οδηγούς.

Στήριξη από τους εμπόρους
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού δηλώνει την στήριξή της στον αγώνα των αγροτών, αναφέροντας τα εξής:
“Στον δίκαιο αγώνα για επιβίωση και δυνατότητα παραμονής και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας των αγροτών μας, η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού στέκεται δίπλα τους και ευελπιστεί σε δικαίωση των αιτημάτων τους”.

Στον κόμβο Στεφανοβικείου
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αγροτών και στον κόμβο του Στεφανοβικείου, που απέκλεισε την ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας χθες το απόγευμα για περίπου μιάμιση ώρα από τις 17.00 – 18.30. Οι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τα μπλόκα, ενώ σήμερα, θα επαναληφθεί την ίδια ώρα ο αποκλεισμός της ΠΕΟ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ