330 διασώσεις στη Μαγνησία από το Λιμενικό Σώμα

330 διασώσεις στη Μαγνησία από το Λιμενικό Σώμα

Σωτήρια η επέμβαση και στις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας

Την άμεση αντίδραση των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικέρων ανέδειξε η πρωτόγνωρη βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε τόσο στη Μαγνησία, όσο και στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως και 9 Σεπτεμβρίου οι λιμενικοί της Μαγνησίας διέσωσαν με τα ΠΛΣ 615, ΠΛΣ 1027 και ΠΛΣ 1219 αλλά και το Π.Α.Θ Λ.Σ. 090, με την παράλληλη συνδρομή τουριστικού σκάφους και ρυμουλκού, 330 περίπου συνανθρώπους που βρέθηκαν σε κίνδυνο στα παράλια του Πηλίου, σε περιοχές που παρουσίασαν εικόνα ολικής καταστροφής.

Όλες αυτές τις μέρες το προσωπικό του Κ.Λ.Βόλου βρίσκονταν επί ποδός παρέχοντας ταυτόχρονα συνδρομή και βοήθεια με φαγητό και νερό στους συνανθρώπους μας που κατέφθασαν ταλαιπωρημένοι στο λιμάνι του Βόλου.

Ακόμη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών η παρουσία ομάδων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος ήταν ηρωική και σωτήρια, καθώς κατάφεραν με επαγγελματισμό και αυτοθυσία να διασώσουν στην Καρδίτσα πάνω από 50 άτομα.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που και το δευτερόλεπτο μετράει οι συνάδελφοί μας ήταν εκεί που υπήρχε ανάγκη, ήταν εκεί να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας αφήνοντας πίσω τις δικές τους οικογένειες που και αυτές αντιμετώπισαν τον κίνδυνο. Την ίδια αυταπάρνηση επέδειξαν και λίγο καιρό πριν στις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Μαγνησία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΛ.

www.taxydromos.gr