BMW X1: Επιτέλους, έρχεται και είναι ολοκαίνουργια – Πόσο θα κοστίζει;

BMW X1: Επιτέλους, έρχεται και είναι ολοκαίνουργια – Πόσο θα κοστίζει;

Η τρίτη γενιά της BMW X1 δοκιμάζεται ήδη στο Nürburgring. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, αντικαθιστώντας το υπάρχον που πωλείται από το 2015.

Ερχεται η ώρα για την ολοκαίνουργια BMW X1, η οποία θα κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα (με κίνηση στους εμπρός τροχούς) με αυτή της σειράς 2 Active Tourer.

Στο video με τις δοκιμές της X1 στο Nurburgring που δημοσίευσε η “CarSpyMedia” η προσπάθεια να μαντέψετε το σχήμα της είναι ακόμα δύσκολη, καθώς το καμουφλάζ και οι εξωτερικές επενδύσεις κάνουν καλή δουλειά και κρατούν καλά κρυμμένες τις αλλαγές. Ωστόσο, φαίνεται ότι η μάσκα (σήμα κατατεθέν) θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη, ίσως είναι το ίδιο μεγάλη όσο και στη νέα σειρά 4. Επίσης, διαθέτει πιο λεπτούς προβολείς και νέα πίσω φώτα, με τα τελευταία να μην είναι αυτά του πρωτοτύπου.

Το εσωτερικό δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει μια πιο μινιμαλιστική διάταξη. Μια καμπύλη κεντρική οθόνη πιθανότατα θα κυριαρχήσει στο νέο ταμπλό, παρέχοντας πρόσβαση στις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου . Οι αεραγωγοί, τα χειριστήρια του συστήματος εξαερισμού, το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων θα επανασχεδιαστούν και λέγεται ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, θα ολοκληρώσουν τις αλλαγές.

Κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα δίνουν «ζωή» στην γκάμα της Χ1. Θα τους πλαισιώνουν μοτέρ με υβριδικά συστήματα plug-in και ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα ολοκληρώσει σταδιακά την γκάμα μέχρι το 2023. H αμιγώς ηλεκτρική «iX1» θα διαθέτει μπαταρία είτε 60 είτε 90 kWh, που θα εξασφαλίζει αυτονομία 450 και 550 km αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά την τιμής της, παρότι θα είναι σαφώς αναβαθμισμένη από την υπάρχουσα γενιά, σε όλα τα επίπεδα, Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα κυμανθεί στα σημερινά δεδομένα, δηλαδή λίγο κάτω από τα 30.000€…

πηγή:newsauto.gr