Drones αγνώστων χειριστών ίπτανται έξω από παράθυρα καταλυμάτων στο Πήλιο

Drones αγνώστων χειριστών ίπτανται έξω από παράθυρα καταλυμάτων στο Πήλιο

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες του τουρισμού

σε περιοχές του Πηλίου η εμφάνιση drones τα οποία εισέρχονται σε ιδιοκτησίες καταγράφοντας εικόνες από καταλύματα, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα και πελατών που βλέπουν ξαφνικά τις συσκευές να ίπτανται έξω από παράθυρα καταλυμάτων, πάνω από αυλές, πισίνες κ.α.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του myvolos.net, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων κ.α. σε Μούρεσι, Νταμούχαρη κ.α., παρατήρησαν τις πτήσεις τηλεχειριζόμενων αερομοντέλων σε χαμηλό ύψος από το έδαφος (2-3 μέτρα) και μάλιστα μέσα σε ιδιωτικούς χώρους.

Ιδιοκτήτης καταλύματος, ετοιμάζοντας δωμάτια εν όψει άφιξης πελατών, είδε έξω από το παράθυρο του καταλύματος drone με ενεργοποιημένη των φωτεινή σήμανση εγγραφής της κάμερας και αμέσως κινήθηκε προς το ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο απομακρύνθηκε πετώντας σε μεγαλύτερο ύψος.

Αντίστοιχα περιστατικά με drones να ίπτανται έξω από μπαλκονόπορτες, πάνω από πισίνες, πάνω από παιδότοπους, εξωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, κήπους εστιατορίων κ.α., καταγράφηκαν και από άλλους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν καθώς τα drones εκτός από καταγραφή εικόνας και ήχου, δύνανται να συλλέξουν ευαίσθητα δεδομένα, να καταγράψουν τις IP των κτιρίων παράνομης επιτήρησης κ.α.

Ήδη, όπως αναφέρουν, έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες νέες πτήσεις των ...αδιάκριτων drones.

www.myvolos.net