F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Χάνει τον αγώνα ο Mick Schumacher

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Χάνει τον αγώνα ο Mick Schumacher

Με ένα μονοθέσιο θα αγωνιστεί η ομάδα της Haas στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, με τον Mick Schumacher να μένει εκτός μετά το τρομακτικό ατύχημα, που είχε στα προκριματικά.

Η Haas VF-22 του Schumacher χτύπησε με περισσότερα από 200 χλμ./ώρα στον τοίχο στο δεύτερο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών φέρνοντας την κόκκινη σημαία και την διακοπή τους.

Ένα από τα πιο δυνατά και τρομακτικά ατυχήματα είχε ο Mick Schumacher στις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Ο Γερμανός χτύπησε σε τσιμεντένιο προστατευτικό με περίπου 270 χλμ./ώρα.

Η Haas διαλύθηκε, τα προκριματικά διακόπηκαν και το ιατρικό αυτοκίνητο μπήκε στην πίστα καθώς ο Γερμανός παρέμενε στο μονοθέσιο και είχε ευτυχώς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο και στη συνέχεια, αν και η αρχική εξέταση δεν αποκάλυψε τραυματισμούς, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Τζέντα για προληπτικούς λόγους.

Το αφεντικό της ομάδας Guenther Steiner είπε στο Sky αμέσως μετά το περιστατικό ότι η κατάσταση του Schumacher δεν ήταν ο μόνος περιοριστικός παράγοντας για τον αγώνα της Κυριακής, αφού το αυτοκίνητο ήταν κατεστραμμένο για να μπορέσει η ομάδα της Haas να το επισκευάσει χρησιμοποιώντας το ανταλλακτικά που είχε. Είπε ωστόσο ότι η απόφαση ελήφθη έτσι ώστε η Haas να μην διακινδυνεύσει τη συμμετοχή της στο Grand Prix της Αυστραλίας (λόγω έλλειψης ανταλλακτικών) σε ένα δεκαπενθήμερο.

«Το καλύτερο είναι ότι ο MIck προφανώς δεν έχει τραυματισμούς, αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο και εξετάζεται από τους γιατρούς, επομένως είναι σε καλά χέρια αυτή τη στιγμή», είπε ο Steiner και πρόσθεσε: «Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να μείνει όλη τη νύχτα στο νοσοκομείο. Με βάση αυτά τα δεδομένα, αποφασίσαμε να μην βάλουμε το αυτοκίνητό στον αγώνα».

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας θα είναι η δεύτερη φορά στους τρεις τελευταίους αγώνες της F1 που η Haas έχει ένα μονοθέσιο.

Η Haas έχει στη διάθεση της τον εφεδρικό οδηγό της Pietro Fittipaldi, αλλά δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Schumacher, ακόμη κι αν μπορούσε να επισκευάσει το μονοθέσιό του, καθώς δεν μπορεί να γίνει αλλαγή οδηγού αργά το Σαββατοκύριακο.

video

πηγή newsauto.gr