F1: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Ferrari (videos)

F1: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Ferrari (videos)

Η Ferrari έγινε η πρώτη ομάδα της Formula 1 που παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020! Το όνομά της, SF1000, φόρος τιμής στα χίλια Grand Prix στα οποία έχει τρέξει η Scuderia!

H αποκάλυψη του φετινού μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας είχε ξεχωριστό χρώμα αφού έλαβε χώρα στο  θέατρο Romolo Valli της Ρέτζιο Εμίλια. Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία καθώς σε εκείνη την πόλη, πριν από 223 χρόνια, γεννήθηκε η ιδέα της τρίχρωμης σημαίας με τρεις κάθετες ρίγες η οποία τελικά και υιοθετήθηκε ως η επίσημη σημαία της ενωμένης Ιταλίας.

Λίγο νωρίτερα, οι Sebastian Vettel–Charles Leclerc που θα αποτελέσουν και φέτος το οδηγικό δίδυμο των «κόκκινων», παρέα με τον επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto, είχαν βρεθεί στη Piazza Martiri del 7 luglio όπου υπόγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με tifosi.

Όσο για το χώρο της παρουσίασης, στην είσοδό του βρίσκονταν σε περίοπτη θέση η περυσινή SF90 που εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών αλλά και η εντυπωσιακή SF90 Stradale, το πρώτο υβριδικό θηρίο νέας γενιάς με το σήμα της Ferrari.

Η παρουσίαση μεταδόθηκε μέσω την επίσημης ιστοσελίδας της Ferrari, των καναλιών της στα social media, το Μουσείο του Μαρανέλο, τη Βιβλιοθήκη της πόλης, τα Ferrari Stores στην έδρα της ιστορικής ομάδας, στο Μιλάνο και τη Ρώμη αλλά και σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί σε ένα άλλο σημείο της Ρέτζιο Εμίλια, την Piazza Camillo Prampolini.

Όλα είχαν χρώμα… ιταλικό. Ξεκίνησαν με κλασική μουσική και όπερα, προτού ο πρώην οδηγός F1 Marc Gene και η υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας Silvia Hoffer Frangipane κάνουν τις εισαγωγές. Το λόγο πήρε ο CEO της Ferrari Louis Camilleri που τόνισε την υποχρέωση της Scuderia για νίκες αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ομάδα.

 

Ο Binotto μίλησε για την ιστορία της ομάδας  και τις απαιτήσεις από το μονοθέσιο #66 που αυτή δημιούργησε για το μαγικό κόσμο της Formula 1 ενώ εστίασε στην ανάγκη αξιοπιστίας. Και μετά από μία σειρά ακροβατικών επί σκηνής, εμφανίστηκε η SF1000.

Ο Ιταλός πήρε ξανά το λόγο επισημαίνοντας πως ελλείψει αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να ενδυναμωθούν τα θετικά του στοιχεία.

Ο Sebastian Vettel δήλωσε ανυπόμονος να οδηγήσει το νέο μονοθέσιο, ικανοποιημένος από τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας και χαρούμενος από όσα μπορεί να δει με… γυμνό μάτι. Μάλιστα μίλησε και στα ιταλικά! Όσο για τον Charles Leclerc μοιράστηκε την ανυπομονησία να οδηγήσει την SF1000 στην πίστα.

Έπειτα την εμφάνισή του στη σκηνή έκανε ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, που έκανε κι αυτός λόγο για αριθμούς και τις 238 σε 991 Grand Prix αλλά αναφέρθηκε και στο αύριο της ομάδας: την ακαδημία της ιταλικής ομάδας.

 

H νέα σεζόν αρχίζει στις 15 Μαρτίου, με το Grand Prix Αυστραλίας που θα διεξαχθεί στην πίστα Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

www.newsauto.gr/