Fuel Pass 2: Έως 45.000 ευρώ εισόδημα το όριο για την επιδότηση στα καύσιμα - Aναλυτικά τα μέτρα

Fuel Pass 2: Έως 45.000 ευρώ εισόδημα το όριο για την επιδότηση στα καύσιμα - Aναλυτικά τα μέτρα

Την εξειδίκευση της κυβερνητικής παρέμβασης για τα καύσιμα, σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Fuel Pass 2, το αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο επίδομα βενζίνης που θα ισχύσει για περισσότερους δικαιούχους.

«Παρεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά με ένα ευρύ δίχτυ πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το πράξαμε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας το πράττουμε και τώρα. Για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της κρίσης. Κρίση που έχει μεγαλύτερη ένταση από τις αρχικές ευρωπαϊκές εκτιμήσεις.  Γνωρίζουμε ότι παρά τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, παρεμβάσεις πιο γεναίες σε μέγεθος απαιτούνται πρόσθετες ενισχύσεις και ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις αξιοποιώντας τη συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό ερχόμαστε να ενισχύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιδοτώντας τα καύσιμα».

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών:

-Επεκτείνουμε την κάρτα καυσίμων για Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη επιδότηση για περισσότερους δικαιούχους.

-Δηλωθέν φορολογικό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ.

 -Για τους δικαιούχους που επιλέγουν ψηφιακή κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ.

-Η επιδότηση ανέρχεται στα 80 ευρώ από τα 45 ευρώ που ίσχυε.

-Σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση ανεβαίνει στα 100 ευρώ.

-Συνεπώς η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή και 56 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή.

- Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές.

- Αυτή η επιδότηση ρίχνει την βενζίνη κάτω από τα 2 ευρώ. Το κόστος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ.

- Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ.

-Επίσης, επιστρέφεται το ΕΦΚ στους πολίτες που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Δείτε την εξειδίκευση των μέτρων:

πηγή madata.gr