G7 : Η Βρετανία οργανώνει ομάδα ειδικών για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

G7 : Η Βρετανία οργανώνει ομάδα ειδικών για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

Η Σύμπραξη Ετοιμότητας για την Πανδημία (PPP) δημιουργήθηκε από τη βρετανική προεδρία στην Ομάδα των Επτά (G7).

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει νέα ομάδα ειδικών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να ενισχυθεί η προετοιμασία της χώρας για την επόμενη πανδημία, αλλά και να επισπευστεί η ανάπτυξη εμβολίων κατά μελλοντικών ασθενειών, όταν αυτές εμφανίζονται.

Η Σύμπραξη Ετοιμότητας για την Πανδημία (PPP) δημιουργήθηκε από τη βρετανική προεδρία στην Ομάδα των Επτά (G7), ενώ θα αναφέρει στους ηγέτες των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών που συμμετέχουν σε αυτή κατά τη διάσκεψη του Ιουνίου, προσφέροντας συμβουλές για την επίτευξη του στόχου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων κατά μελλοντικών ασθενειών μέσα σε 100 ημέρες.

«Ασκώντας την προεδρία της G7, η Βρετανία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με τους εταίρους μας για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη στο μέλλον, απ’ ό,τι ήταν για τον κοροναϊό και να ενισχύσει την παγκόσμια προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, πριν από τη διεξαγωγή μιας διήμερης ψηφιακής διάσκεψης της G7.

«Αυτή η νέα ομάδα ειδικών θα καθοδηγήσει τις προσπάθειές μας στα επόμενα χρόνια για την προστασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο από νέες ασθένειες, προκειμένου να διασωθούν ζωές», εξήγησε ο υπουργός.

Στην PPP θα προεδρεύει ο επικεφαλής των επιστημονικών συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, ενώ στη επιτροπή συντονισμού της συμμετέχουν στελέχη από τους παρασκευαστές εμβολίων κατά της COVID-19, όπως η AstraZeneca, η Pfizer και η Johnson & Johnson, καθώς επίσης και επιστήμονες.

Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατεθούν επιπρόσθετα κονδύλια 16 εκατομμυρίων λιρών (22,37 εκατομμυρίων δολαρίων) για το Συνασπισμό Καινοτομιών για Επιδημική Ετοιμότητα (CEPI) ώστε να υποστηριχτεί η ανάπτυξη και η διάθεση εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

πηγή:in.gr