Greek mafia: Ο υπαρχηγός με το παρατσούκλι "Μαύρος" ή "Γύφτος" ρωτούσε αστυνομικούς αν τον... ερευνούν

Greek mafia: Ο υπαρχηγός με το παρατσούκλι "Μαύρος" ή "Γύφτος" ρωτούσε αστυνομικούς αν τον... ερευνούν

Το 38χρονο θύμα έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ενώ επισκεπτόταν ο ίδιος τους εκβιαζόμενους καταστηματάρχες και έκανε την είσπραξη σε… 1-2 λεπτά.

Ο "Μαύρος" ή "Γύφτος", ήταν τα παρατσούκλια του 19ου θύματος του πολέμου μελών αντίπαλων συμμοριών της Greek Mafia, που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια. Έτσι εμφανιζόταν στις τηλεφωνικές συνομιλίες των 19 κατηγορούμενων μελών της εκβιαστικής συμμορίας, που εμπεριέχονταν στην μεγάλη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το 2015.

Ήταν ο "Υπαρχηγός", "Ταμίας-Εισπράκτορας" στη συμμορία του "Μεγάλου" ή "Τρελού", όπως αναφερόταν ο 50χρονος φερόμενος αρχηγός ο οποίος είχε γίνει και εκείνος στόχος δολοφονικής επίθεσης τον περασμένο Ιούλιο στη Βούλα, αλλά είχε σωθεί τραυματισμένος όταν μπήκε στο θωρακισμένο όχημα του.

Το χρονικό του εγκλήματος
Το βράδυ της Δευτέρας, οι δύο εκτελεστές είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον 38χρονο, την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε στην οδό Γορτυνίας. Ο εκτελεστής τον πυροβόλησε δεν τον πέτυχε, ο 38χρονος τράπηκε σε φυγή, ακολούθησε πεζή καταδίωξη, με τον δράστη να τον προλαβαίνει στην οδό Θερμοπυλών και να πυροβολεί συνολικά 9 φορές εναντίον του στο κεφάλι και το στήθος.

Ο 38χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία από το 2000, και μέχρι το 2015 είχε κατηγορηθεί σε ξεχωριστές δικογραφίες για ληστεία, παράνομη οπλοφορία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, απάτες, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν κατηγορηθεί το 2015, πέρα από τον φερόμενο αρχηγό και το 38χρονο θύμα, ήταν ο "Άλεξ" από την Αλβανία, το "Ζαμπόν", ο "Άκης", ο "Μούσιας", ο "Λαγός", και δύο αστυνομικοί.

Οι εκβιασμοί της σπείρας
Το 38χρονο θύμα έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ενώ επισκεπτόταν ο ίδιος τους εκβιαζόμενους καταστηματάρχες και έκανε την είσπραξη σε… 1-2 λεπτά!

Ο αριθμός των καταστημάτων, από τα οποία εισέπρατταν εκβιαστικά χρήματα ήταν τουλάχιστον 71, ωστόσο ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Ο "Μαύρος", σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνης της δικογραφίας, είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με αστυνομικούς, από τους οποίους ζήταγε πληροφορίες για το εάν οι διωκτικές Αρχές, ερευνούσαν τις δραστηριότητες της ομάδας του, όπως και σε ποιους ανήκαν διάφορα οχήματα, προκειμένου να εξακριβώσει αν ήταν αστυνομικά και τους παρακολουθούν.

Ο 38χρονος, έναν από τους αστυνομικούς που "συνεργαζόταν" τον αποκαλούσε "φουσκωτό" ή ο "από πάνω", και μιλούσε μαζί του με κάποια από τις δεκάδες διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας (viber, messenger, skype, facebook, what’s app κ.ά). Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ερευνούσαν την υπόθεση, ο 38χρονος μιλούσε με τον φερόμενο αρχηγό εκφράζοντας την ανησυχία του. Ο "Τρελός" έχοντας "αστυνομική βοήθεια" επιχειρούσε να… χαλαρώσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πες τους να χαλαρώσουνε όλοι, να ηρεμήσουνε… Έβαλα κάποιον, που θα μας πει ακριβώς…. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε…. Θα το κανονίσω εγώ….".

Σημειώνεται πως στις 9 Δεκεμβρίου 2020, δύο άγνωστοι είχαν δολοφονήσει έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, τον 56χρονο Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, με 28 σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ δίνοντας και "χαριστική βολή" στο θύμα τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ερευνούν αν η δολοφονία του 38χρονου, σχετίζεται με την δολοφονία στα Βριλήσσια, αλλά και με την απόπειρα σε βάρος του 50χρονου φερόμενου "αρχηγού" στη Βούλα.

https://www.thetoc.gr