H ασθένεια που διέλυσε τον Robin Williams και τον οδήγησε στην αυτοκτονία

H ασθένεια που διέλυσε τον Robin Williams και τον οδήγησε στην αυτοκτονία

Ο Robin Williams αυτοκτόνησε το 2014 στα 63 του, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους και τους θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η 56χρονη χήρα του ταλαντούχου ηθοποιού, Susan Schneider, μίλησε στην εκπομπή Today την Τρίτη, όπου συζήτησε για το «αόρατο τέρας» που κυνηγούσε τον σύζυγό της τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο θρυλικός κωμικός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του, αλλά στην πραγματικότητα υπέφερε από άνοια με σωμάτια Lewy, γεγονός που οδήγησε τον Robin Williams να δυσκολευτεί να κατανοήσει την πραγματικότητα.

Η Susan Schneider είπε ότι η κατάσταση αυτή, τον οδήγησε ακόμη και να ανησυχεί ότι αυτός και η σύζυγός του «χωρίζουν», όταν τους ζητήθηκε να κοιμηθούν σε ξεχωριστά κρεβάτια για να ανακουφιστεί ο ίδιος από την αϋπνία.

Οι ειδικοί λένε ότι η ασθένεια είχε τόσο καταστροφικές συνέπειες στον εγκέφαλο του Robin Williams, και έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο ηθοποιός, μπορούσε ακόμα να περπατήσει και να μιλήσει πριν φύγει από τη ζωή.

«Ο Robin και εγώ ξέραμε ότι συνέβαιναν πολύ περισσότερα. Ο Robin είχε δίκιο όταν μου είπε, “Θέλω απλώς να επανεκκινήσω τον εγκέφαλό μου”», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Today».

Και συνέχισε: «Με κάλεσαν να καθίσω και να δω την έκθεση του ιατροδικαστή. Με έβαλαν να καθίσω και μου είπαν ότι ουσιαστικά ο Robin πέθανε από διάχυτη άνοια με σωμάτια Lewy. Άρχισαν να μιλούν για τον νευροεκφυλισμό. Δεν είχε τα λογικά του. Ανακουφίστηκα που (η ασθένεια) είχε ένα όνομα. Ο Robin κι εγώ είχαμε βιώσει αυτή την εμπειρία μαζί, πραγματικά μας κυνηγούσε ένα αόρατο τέρας. Έφυγα από εκεί με ένα όνομα της ασθένειας, αυτό που ψάχναμε εγώ και ο Robin».

Τώρα η Susan Schneider ελπίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ «Robin's Wish» θα αφηγηθεί την αληθινή ιστορία των τελευταίων χρόνων της ζωής του Robin Williams και την ασθένεια που τον οδήγησε στην αϋπνία, την παράνοια και σε έναν διαρκή αγώνα να κατανοήσει την πραγματικότητα.

Η Susan Schneider - η οποία γνώρισε τον σταρ του Χόλιγουντ το 2008, με το ζευγάρι να παντρεύεται το 2011 - υπενθύμισε επίσης με πάθος, πως ο  Robin Williams έλεγε ότι ο στόχος της ζωής του ήταν να «βοηθήσει τους ανθρώπους να φοβούνται λιγότερο». «Του είπα, "Γλυκέ μου, το κάνεις ήδη. Αυτό κάνεις". Το χιούμορ του ήταν σαν μυστικό όπλο».

Η οικογένεια και οι φίλοι του επιθυμούν τώρα να διηγηθούν την ιστορία του, καθώς εργάζονται για την προώθηση περισσότερων συζητήσεων σχετικά με τις επιπτώσεις των εγκεφαλικών παθήσεων.

πηγή:govastileto.gr