Lockdown: Ανοίγουν μόνο κομμωτήρια και μικρά βιβλιοπωλεία - Με click away το λιανεμπόριο

Lockdown: Ανοίγουν μόνο κομμωτήρια και μικρά βιβλιοπωλεία - Με click away το λιανεμπόριο

Με τη μέθοδο του clickaway θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο τις επόμενες ημέρες σαν μία μέση λύση μεταξύ κλειστού - ανοιχτού μαγαζιού. Τι εισηγείται η Επιτροπή

Μετά από αρκετή ώρα σύσκεψης, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων φαίνεται να κατέληξε στην εισήγηση να μην ανοίξουν τα καταστήματα για υποδοχή πελατών πριν από το τέλος της εορταστικής περιόδου, παρά μόνο κομμωτήρια και μικρά βιβλιοπωλεία. Η λύση που προτείνεται για τα υπόλοιπα είναι του click away.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και πάλι διχογνωμία μεταξύ των μελών της Επιτροπής και είναι λογικό διότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη. Το να μην ανοίξει η Κυβέρνηση καθόλου τα καταστήματα θα προκαλέσει τεράστια οικονομική καταστροφή.

Από την άλλη το να επιτρέψει άνοιγμα θα προκαλούσε έκρηξη κρουσμάτων, διότι υπάρχει το παράδειγμα της αγοραστικής φρενίτιδας που κατακλύζει τους πολίτες μετά από 5 εβδομάδες εγκλεισμού.
Την ίδια ώρα και η λογική του click away δεν είναι μια επιλογή χωρίς ρίσκο. Η λογική αυτή σημαίνει παραγγέλνω το προϊόν και πηγαίνω συγκεκριμένη ώρα και το παραλαμβάνω απ' έξω από το κατάστημα. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται ένα ακόμη κίνητρο - δικαιολογία, αύξησης της κινητικότητας του πληθυσμού και μάλιστα σε σημεία εμπορικά, στα οποία θα συγκεντρωθεί πολύς κόσμος.

Σχετικά με το πότε θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, αυτό εξαρτάται από την Κυβέρνηση. Τα κομμωτήρια, αναμένεται πάντως να λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 14/12. Σημειωτέον ότι θα λειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα αλλά και ανώτατο χρόνο παραμονής.

Ίσως για τα υπόλοιπα εμπορικά ότι εφαρμοστεί να αφορά μετά την επόμενη εβδομάδα.

https://www.news247.gr