Nissan 400Z: Με twin-turbo V6 και πισωκίνητη πλατφόρμα

Nissan 400Z: Με twin-turbo V6 και πισωκίνητη πλατφόρμα

Ο διάδοχος του 370Z αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η Nissan ετοιμάζεται να παροπλίσει το αειθαλές 370Z (2008-2020) με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου αντικαταστάτη του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με το όνομα 400Z!

Το νέο σπόρτσκαρ της ιαπωνικής φίρμας θα βασίζεται σε πισωκίνητη πλατφόρμα η οποία είναι πιθανό να έχει κοινά εξαρτήματα με την αρχιτεκτονική των Infiniti Q50 και Q60.

Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκε το ενδεχόμενο εξηλεκτρισμού του νέου Z car, όμως σε αυτή τη φάση το πιο πιθανό σενάριο είναι το 400Z να φορά twin-turbo κινητήρα V6 ο οποίος θα του χαρίζει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το ατμοσφαιρικό 370Z. Και εδώ η Nissan μπορεί να επιλέξει εξάρτημα από τη θυγατρική Infiniti, με τον αλουμινένιο twin-turbo V6 3,0 λίτρων του Q60 να φαντάζει ιδανική επιλογή σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο. Η απόδοση αναμένεται να ξεπερνά τους 400 PS, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε κάτω από 5". Αργότερα θα δούμε και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση επιδόσεων με τα σήματα της Nismo.

Εκτός από την αναβάθμιση σε τεχνικό επίπεδο, το νέο Z car αναμένεται να αποκτήσει νέα σχεδίαση με ρετρό χαρακτήρα. Το ρύγχος θα είναι εμπνευσμένο από το κλασικό 240Z ενώ τα πίσω φώτα θα παραπέμπουν στο 300ZX. Εξάλλου, η Nissan κατοχύρωσε πρόσφατα ένα ανασχεδιασμένο έμβλημα Z που θυμίζει τις πρώτες γενιές σπορτσκαρ της εταιρείας.

Στο εσωτερικό θα έχουμε σημαντικά αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών και τεχνολογία αιχμής (ψηφιακός πίνακας οργάνων, πακέτο συστημάτων υποβοήθησης κτλ) - δύο τομείς στους οποίους έπασχε το 370Z λόγω του ότι πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008.

Κυριότεροι ανταγωνιστές του Nissan 400Z θα είναι η Toyota GR Supra και το Alpine A110. Η πρεμιέρα του μοντέλου λέγεται πως ήταν προγραμματισμένη για το 2020, όμως η πανδημία COVID-19 ίσως οδηγήσει σε αναβολή της για το 2021. Για να μην επηρεάσει αρνητικά το μείγμα εκπομπών CO2 της Nissan στην Ευρώπη, το 400Z είναι πιθανό να διατεθεί σε περιορισμένους αριθμούς ανά αγορά.

*Στην κεντρική εικόνα βλέπετε ένα rendering του σχεδιαστή David Scott Neal II ο οποίος οραματίστηκε το νέο Nissan Z car με βάση τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας.

https://www.drive.gr
Πηγή: Autocar