Peugeot 3008 Hybrid: Οι 6 λόγοι που ο "λέοντας" ερεθίζει!

Peugeot 3008 Hybrid: Οι 6 λόγοι που ο "λέοντας" ερεθίζει!

Με premium χαρακτήρα, δυναμική εμφάνιση και σπορ συμπεριφορά, τα plug-in υβριδικά 3008 κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και ταυτόχρονα, μειώνουν τις επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμου.
To 3008 συνιστά ένα από τα σπουδαιότερα μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της Peugeot, δεδομένου ότι ήταν αυτό που έδωσε το σύνθημα για την είσοδο της μάρκας στην premium γειτονιά. Όπλα στη φαρέτρα του, το πάντρεμα  δυναμικής  και κομψής εμφάνισης,  η  ποιότητα της καμπίνας, και φυσικά η  πλούσια γκάμα αποδοτικών κινητήρων.

Κορυφαία επιλογή αποτελούν οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις που έρχονται να λειτουργήσουν ως το «σκαλοπάτι» για την αποφασιστική μετάβαση στο καθεστώς της ηλεκτροκίνησης. Συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, υπόσχονται αθόρυβες μετακινήσεις εντός του αστικού περιβάλλοντος και εκπέμπουν μια premium αύρα που δύσκολα συναντάται στους ανταγωνιστές του 3008. Ας δούμε τα 6 χαρακτηριστικά των Peugeot 3008 Hybrid για τα οποία ξεχωρίζουν.

1. Δύο εκδόσεις που ικανοποιούν τα «θέλω» του οδηγού: Η πρώτη είναι η “απλή” Hybrid όπου υπάρχει ο βενζινοκινητήρας 1,6 λτ. PureTech των 181 PS συνεπικουρούμενος από ηλεκτροκινητήρα ισχύος 81kW στον εμπρός άξονα, με τη συνδυαστική απόδοση να φθάνει στους 225 ίππους. Η δεύτερη είναι η τετρακίνητη Hybrid4 όπου ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 200 ίππους,  και πλαισιώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες των 81 kW, έναν σε κάθε άξονα.
Η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 300 ίππους εξασφαλίζοντας μοναδικές επιδόσεις. Του  λόγου το αληθές αποδεικνύει η ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9 δλ. Αμφότερες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με το εξαιρετικό σε απόδοση και αμεσότητα αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 των 8 σχέσεων.

2. Αυτονομία, για χωρίς άγχος μετακινήσεις: Τόσο το 3008 Hybrid όσο και το Hybrid4 ενσωματώνουν μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 13,2 kWh που τοποθετείται έξυπνα κάτω από το δάπεδο, ώστε να μην «κλέβει» χώρο από τους επιβάτες και τις αποσκευές. Κινούμενοι αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, οι χρήστες θα μπορούν να διανύσουν έως και 59 χλμ., που είναι υπεραρκετά για την διεκπεραίωση των καθημερινών τους υποχρεώσεων. Πρόκειται επίσης για μια τιμή που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της κατηγορίας.

3. Κορυφαία αποδοτικότητα: Κάθε όχημα της Peugeot κατασκευάζεται, έχοντας δοθεί έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και τις άνετες μετακινήσεις. Πολύ περισσότερο στις plug-in υβριδικές εκδόσεις, με τον έναν ή τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση το 3008 εξασφαλίζει στους επιβάτες τους συνθήκες απόλυτα πολυτελούς μετακίνησης, απουσία θορύβων και κραδασμών των μηχανικών μερών. Αλλά και στην υβριδική λειτουργία, τα ηλεκτρικά μοτέρ υποβοηθούν τον βενζινοκινητήρα, προσφέροντας άμεση απόκριση στο γκάζι και μοναδική ποιότητα κύλισης.

4. Φόρτιση σε χρόνο… dt.  Με τον βασικό on-board φορτιστή των 3,7 kW χρειάζονται γύρω στις 4 ώρες σε οικιακή πρίζα των 16Α ή λιγότερο από 2 ώρες με τον προαιρετικό on board φορτιστή των 7,4 kW σε οικιακό wallbox. Για περαιτέρω μείωση του χρόνο φόρτισης δίνεται η επιλογή του έξτρα on-board φορτιστή των 11,0 kW. Εκτός, όμως, από την ταχύτητα φόρτισης, το άγχος της αυτονομίας καταργείται και χάρη στα διαθέσιμα 4 προγράμματα λειτουργίας που διαθέτει. Το Electric για κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, τo Hybrid για βέλτιστη αξιοποίηση του υβριδικού συστήματος, το Sport για μέγιστη δυνατή απόδοση όλων των κινητήρων με στόχο τις επιδόσεις και το 4WD στην έκδοση Hybrid4 για κορυφαία πρόσφυση σε κάθε συνθήκη. Προσθέστε και το πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, το οποίο επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης του οχήματος.

Διατίθεται επίσης και το πρόγραμμα e-Save μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το ποσοστό ενέργειας της μπαταρίας που θέλει να «αποθηκεύσει» για μεταγενέστερη χρήση.  Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία, ειδικά σε περιοχές που επιτάσσεται η κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια.

5. Κομψότητα και πολυτέλεια στα καλύτερά τους. Αν κάποιος αναζητά ένα οικογενειακό SUV με αφθονία χώρων που δεν περνά απαρατήρητο, τότε σίγουρα το 3008 θα είναι μέσα στις βασικές του επιλογές. Με μυώδη και στιβαρή εμφάνιση, αλλά και κομψές στιλιστικές λεπτομέρειες, το γαλλικό SUV έχει ένα επιβλητικό αποτύπωμα στο δρόμο και συγκεντρώνει επιφωνήματα ενθουσιασμού. Ειδικά στην ανανεωμένη του εκδοχή, με ανασχεδιασμένη μάσκα που εκτείνεται κάτω από τα φωτιστικά σώματα, τα οποία ενσωματώνει αρμονικά. Μεγάλο highlight είναι και τα φώτα ημέρας DRL σε σχήμα δοντιού λιονταριού, όπως και οι προηγμένοι LED προβολείς που στις εκδόσεις GT & GT Plus εφοδιάζονται με κατευθυντικό φωτισμό. Τα βλέμματα μαγνητίζει και το πίσω μέρος με τα Full LED φώτα με τις χαρακτηριστικές 3D «νυχιές» οι οποίες συνδέονται με μια μαύρη γυαλιστερή φάσα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, με το πρωτοποριακό i-Cockpit να αποτελεί τη μεγάλη ατραξιόν. Πόσο μάλλον στις plug-in υβριδικές εκδόσεις που σε συνδυασμό με την ευκρινέστατη οθόνη του συστήματος πολυμέσων, προσφέρουν στον οδηγό πολύ περισσότερες πληροφορίες που άπτονται της ηλεκτρικής λειτουργίας. Κατά τις μετακινήσεις τους, οι επιβάτες περιβάλλονται από επενδύσεις κορυφαίας ποιότητας, με τους διαθέσιμους χώρους να δημιουργούν ένα ευάερο περιβάλλον.

6. Είναι fun-to-drive: Τα Peugeot 3008 Hybrid & Hybrid4 προτάσσουν τις αθόρυβες, οικονομικές και οικολογικές μετακινήσεις, χωρίς αυτό να συνεπάγεται απόκλιση από την εγγενή φιλοσοφία της: Την οδηγική απόλαυση. Αυτή μάλιστα εκτοξεύεται, καθώς η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα ενισχύει τις επιδόσεις, κάνοντας τα plug-in υβριδικά 3008 να παραπέμπουν σε καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο.

Όλα τα παραπάνω χαρίζουν στα 3008 Hybrid & Hybrid4 έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα που τα εδραιώνει στην premium γειτονιά.

πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ