Tο Nissan GT-R μπορεί να συνεχίσει έως το 2027

Tο Nissan GT-R μπορεί να συνεχίσει έως το 2027

Με την βοήθεια λίγων αναβαθμίσεων και ίσως ενός αισθητικού φρεσκαρίσματος η παρούσα γενιά του Nissan GT-R μπορεί να συνεχίσει την εμπορική του πορεία έως το 2027.

Ο χρόνος φαίνεται πως είναι κάτι σχετικό για τη Nissan, τουλάχιστον σε ότι αφορά το GT-R. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του θρυλικού ιαπωνικού μοντέλου υψηλών επιδόσεων όμως μια πρόσφατη αναφορά στον ειδικό Τύπο στην Αμερική σημειώνει πως το V6 twin-turbo σημερινό μοντέλο θα διανύσει ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι την αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο η διοίκηση της Nissan δεν έχει καταλήξει ακόμα σε μια τελική απόφαση σχετικά με το αν το επόμενο GT-R θα πρέπει να είναι υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως η ομάδα του τμήματος υψηλών επιδόσεων που ηγείται ο Hiroshi Tamura, δεν έχει κάποια βάση για να ξεκινήσει την εξέλιξη οπότε προς το παρόν απλώς επεξεργάζεται κάποιες γενικές ιδέες.

Με δεδομένο λοιπόν πως η εξέλιξη, ειδικά ενός μοντέλου με υψηλές απαιτήσεις όπως το GT-R έχει μια αρκετά μεγάλη περίοδο ολοκλήρωσης είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να δούμε κάποιο νέο μοντέλο τα επόμενα χρόνια. Πάντως σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Tamura δεν έχει εκφράσει κάποια ένδειξη αγωνίας τονίζοντας μάλιστα πως η πλατφόρμα του GT-R θα μπορούσε να βρίσκεται στο προσκήνιο χωρίς σημαντικές αλλαγές για 20 χρόνια. Ίσως για κάποιους αυτή η εκτίμησή του να ακούγεται ιδιαίτερα αισιόδοξη όμως από την άλλη πλευρά σε κάθε του ανανέωση έως τώρα το GT-R αποδεικνύεται ακόμα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ενώ βέβαια η δυναμική του παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των sports cars παρά την συνεχή ανανέωση των αντιπάλων του. Δεν θα ήταν περίεργο λοιπόν με την βοήθεια αυτών των συνεχών μικρών αναβαθμίσεων η παρούσα γενιά του GT-R να μείνει κοντά μας έως το 2027.

πηγή:newsauto.gr