«Aσπίδα» στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας

«Aσπίδα» στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας

«Ασπίδα» στα Εμβολιαστικά Κέντρα, τα οποία λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας

της Μαγνησίας, συνιστά το πρόγραμμα φύλαξης επί 24ωρου βάσεως που ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες.
Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) προχώρησε στην ανάθεση της φύλαξης των Κέντρων Υγείας και κατ’ επέκταση των χώρων που φυλάσσονται τα εμβόλια, τα οποία γίνονται καθημερινά στους πολίτες, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του υγειονομικού κόσμου στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μέχρι σήμερα τα Κέντρα Υγείας ήταν αφύλαχτα. Με τις δομές να είναι υποστελεχωμένες σε προσωπικό, δεν υπήρχε καν η πολυτέλεια να σκεφτεί κανείς να διαθέσει ανθρώπινο δυναμικό για τη φύλαξη των δομών.

Ετσι πολλές φορές, ειδικά νυχτερινές ώρες, οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας της περιφέρειας είχαν γίνει στόχος διαρρηκτών. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν, όμως, οι εμβολιασμοί και ανά μία μέρα στα περισσότερα Κέντρα Υγείας γίνεται ανεφοδιασμός με νέες δόσεις εμβολίων, το θέμα της φρούρησης των δομών μπήκε ξανά στο τραπέζι.

Σημειώνεται πως από την ημέρα έναρξης του προγράμματος «Ελευθερία» στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα προστασίας «Ιπποκράτης», που αφορά στην περιφρούρηση των κεντρικών, αλλά και περιφερειακών, αποθηκών, όπου φυλάσσονται οι πολύτιμες δόσεις των εμβολίων που φτάνουν στην Ελλάδα από τις κατασκευάστριες χώρες.

Ο φόβος της δολιοφθοράς υποχρέωσε τις αρχές να «σηκώσουν» τείχος ασφάλειας.
Κάτι ανάλογο ισχύει τώρα για τα Κέντρα Υγείας που φυλάσσονται πλέον επί 24ωρου βάσεως από το προσωπικό της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη των δομών στη Μαγνησία.

«Είναι μία επιλογή προς τη σωστή κατεύθυνση. Η περιφρούρηση των Κέντρων Υγείας ήταν ένα θέμα που μας απασχολούσε διαχρονικά, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν φύλακες για να αναλάβουν μία τέτοια αποστολή», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΥ Γιάννης Γατής όταν ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

www.taxydromos.gr