«Ασφυξία» στις εντατικές της Θεσσαλίας – Στη ΜΕΘ Χαλκίδας μεταφέρθηκε 63χρονος από το «Αχιλλοπούλειο»

«Ασφυξία» στις εντατικές της Θεσσαλίας – Στη ΜΕΘ Χαλκίδας μεταφέρθηκε 63χρονος από το «Αχιλλοπούλειο»

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας μεταφέρθηκε χθες το βράδυ 63χρονος από κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς η ΜΕΘ έχει γεμίσει.

Στην Αττική, ενδεχομένως και στην Πελοπόννησο, θα διακομίζονται στο εξής οι ασθενείς με κορωνοϊό από τη Θεσσαλία, αφού όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνολικά 71 κλίνες, και των πέντε νοσοκομείων στους τέσσερις Νομούς της συγκεκριμένης Περιφέρειας αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτα.

Άδεια κλίνη ΜΕΘ δεν υπάρχει πλέον ούτε στο Νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο εδώ και περίπου είκοσι μέρες διακομίζονται ασθενείς με covid-19 από τη Θεσσαλία, ενώ πριν από λίγο γέμισε και η τελευταία άδεια κλίνη ΜΕΘ και στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο την τελευταία εβδομάδα σήκωνε το βάρος από τη Θεσσαλία.

Χθες καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Τα 13 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 58 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων και συγκεκριμένα 38 σε ιδιωτικά εργαστήρια, τρία στο Κ.Υ. Βελεστίνου, πέντε στο Κ.Υ. Αλμυρού και δώδεκα στο Γ.Ν. Βόλου. Τέλος ένα κρούσμα προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας. Καταγράφηκε επίσης ένα νέο κρούσμα Covid-19 στην περιοχή της Σκοπέλου. Πρόκειται για επαφή κρούσματος που εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Στη Λάρισα καταγράφηκαν 101 κρούσματα, στα Τρίκαλα 19 και στην Καρδίτσα 55.

https://e-thessalia.gr