«Πυρετός» στην Τουρκία για την υγεία του Ερντογάν - «Ισως έχει κάτι σοβαρό»

«Πυρετός» στην Τουρκία για την υγεία του Ερντογάν - «Ισως έχει κάτι σοβαρό»

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, παρακολουθούν και αναλύουν διεξοδικά κάθε κίνηση του Ερντογάν, για να διαπιστωθεί τι τρέχει με την κατάσταση της υγείας του.
Διάχυτη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι εκλογές της 14ης Μαΐου πλησιάζουν.

Ο Ερντογάν μετά την ακύρωση αρκετών προεκλογικών δραστηριοτήτων του, «λόγω  ιογενούς γαστρεντερίτδας», όπως υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Υγείας, επανεμφανίστηκε (εξαιρετικά καταβεβλημένος) σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις φήμες που… οργίαζαν μετά την κατάρρευσή του προέδρου της γείτονος, on air την Τρίτη.

Ωστόσο, οι φήμες εξακολουθούν να οργιάζουν, με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, να παρακολουθούν και να αναλύουν διεξοδικά κάθε κίνηση του Ερντογάν, για να διαπιστωθεί τι τρέχει με την κατάσταση της υγείας του.

«Ισως να έχει κάτι σοβαρό»
Κατά την (καθυστερημένη) διαδικτυακή εμφάνισή του χθες στην εκδήλωση στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιου, ο Ερντογάν,  καθισμένος πίσω από ένα γραφείο, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, και με μέλη της κυβέρνησης και πολιτικούς του συμμάχους να τον πλαισιώνουν, δεν έκανε καμία αναφορά για την κατάσταση της υγείας του

Τα τουρκικά ΜΜΕ  ωστόσο εικάζουν ότι «ο Ερντογάν ίσως να έχει κάτι σοβαρό», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του Σκάι.   «Δεν επιστρέφει στις συγκεντρώσεις, έχει αργές κινήσεις, παγωμένο βλέμμα, μειωμένη ικανότητα κρίσης» σχολιάζουν δημοσιεύματα.

Ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του Sozcu TV ανέφερε: «Το ζήτημά μας είναι η κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι και σήμερα ανακοινώθηκε πως δεν θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του και ως πολίτες αυτής της χώρας προσπαθούμε να καταλάβουμε το τι συμβαίνει. Σαν να υπάρχει κάτι σοβαρό. Δεν ξέρω ακριβώς αλλά ο ίδιος ο Ερντογάν είχε ζητήσει να αυξήσει τους ρυθμούς της εκστρατείας, ενώ έλεγαν πως θα ασχοληθούν με τις σεισμόπληκτες περιοχές».

Και συνέχισε: «Ενώ τώρα ο υπουργός Υγείας λέει πως το συντομότερο δυνατό ο πρόεδρος θα επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία, δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει ο Ερντογάν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Άλλο στέλεχος του κόμματος του λέει πως ίσως το πρόγραμμα του χαλαρώσει. Μήπως είναι κάτι παραπάνω από μια μόλυνση; Ίσως. Διότι το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τις κινήσεις του Ερντογάν. Αργό περπάτημα, αργές κινήσεις, παγωμένο βλέμμα σαν να έχει μειωθεί η ικανότητα κρίσης του».

www.in.gr