Άρωμα... βενζίνης από τη Ford

Άρωμα... βενζίνης από τη Ford

Με την έλευση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ένα από τα στοιχεία που θα εκλείψουν είναι η μυρωδιά της βενζίνης. Σύμφωνα με έρευνα της Ford, αυτό που θα λείψει περισσότερο από τους παραδοσιακούς λάτρεις της αυτοκίνησης δεν είναι ούτε ο βρυχηθμός των κινητήρων, ούτε οι αλλαγές των σχέσεων στα μηχανικά κιβώτια, αλλά η χαρακτηριστική οσμή του καυσίμου.

Προκειμένου να τους ικανοποιήσει λοιπόν, η «μπλε οβάλ» φίρμα προχώρησε στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού αρώματος. Ονομάζεται Mach Eau GT και απευθύνεται στους ιδιοκτήτες της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Mustang Mach-E.

Το μοναδικό αυτό άρωμα έχει την οσμή βενζίνης, καπνού και ελαστικού. Παρασκευάστηκε από τον οίκο αρωματοποιίας «Olfiction» και τη Βρετανική Εταιρεία Αρωματοποιών και οι οργανικές ενώσεις που χρησιμοποιήθηκαν είναι της βενζαλδεΰδης και της παρακρεσόλης, σε συνδυασμό με αμύγδαλο, αιθέρια έλαια από ταϊλανδέζικο τζίντζερ, λεβάντα, γεράνι και σανδαλόξυλο.

Το άρωμα με την ονομασία Mach Eau GT δεν θα πωλείται στην αγορά, αλλά θα προσφέρεται αποκλειστικά ως αρωματικό χώρο σε όσους αγοράσουν την εξαιρετική Ford Mustang Mach-E.

πηγή:zougla.gr