Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ότι θα πλήξουν και το Δήμο Αλμυρού

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ότι θα πλήξουν και το Δήμο Αλμυρού

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ότι θα πλήξουν και το Δήμο Αλμυρού
Καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης (06-10-2021) με σταδιακή εξασθένιση το μεσημέρι της Παρασκευής 08-10-2021, με κύρια χαρακτηριστικά:
α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
β. Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους την Πέμπτη (07-10-2021) στα δυτικά, που η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.
Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας :
Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.
 Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Ειδικότερα, παρακαλούνται οι πολίτες:
- Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
-Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία
-Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
-Να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
-Σε περιπτώσεις ανάγκης,  επικοινωνείτε  με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 - Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης  112- ΕΚΑΒ 166).

Επίσης οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού θα είναι σε επιφυλακή με το προσωπικό και τα μηχανήματα έργων και σε περιπτώσεις  έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Αντιδημαρχία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα  6936036002 και στα 24223-50225, 2422350223.
                        
                            
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ