Έργα οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δρομολογεί

η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου «Κοπή χόρτων χρήση έτους 2019-2020» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της Θεσσαλίας. Τα έργα πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Προβλέπεται ο καθαρισμός από την βλάστηση (αποψίλωση, κλάδεμα), που βρίσκεται στις τάφρους, τα πρανή, τα ερείσματα των οδών  και η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού.

Πρόκειται να καθαριστούν οι διαχωριστικές νησίδες, ερείσματα οδικών αξόνων, πρανή από την αυτοφυή βλάστηση και όλων των σκουπιδιών . Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κλάδεμα αναπτυγμένων θάμνων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό δίκτυο, καθώς σε πολλά τμήματα των δικτύων τα κλαδιά των δένδρων και των θάμνων εισέρχονται εντός του οδοστρώματος.