Έφυγε από την Ουκρανία αναζητώντας ασφάλεια στην Κύπρο - Τη βίασε και τη σκότωσε ο σύντροφός της

Έφυγε από την Ουκρανία αναζητώντας ασφάλεια στην Κύπρο - Τη βίασε και τη σκότωσε ο σύντροφός της

Ο 30χρονος φέρεται να βίασε ή επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά, τη Λέσια, την έδειρε και την πέταξε από τα βράχια.
Αποτροπιασμό προκαλεί η ειδεχθής όπως αποδεικνύεται δολοφονία της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα, στην Κύπρο, με φερόμενο ως δράστη τον 30χρονο σύντροφό της, ο οποίος τη βίασε προτού τη στραγγαλίσει και τη σπρώξει στον γκρεμό, στο σημείο Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο.

Ενα έγκλημα που ξυπνά μνήμες και στην Ελλάδα, με την φρικιαστική δολοφονία της Γαρυφαλλιάς,  στην Φολέγανδρο, το καλοκαίρι του 2021, από τον σύντροφό της, ο οποίος την πέταξε από τα βράχια και ούσα τραυματισμένη την άφησε να πνιγεί.

Η νέα γυναικοκτονία,  συντελέστηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (11.03.2023), με τον 30χρονο να καλεί ο ίδιος την αστυνομία και να ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για ατύχημα. Τους ισχυρισμούς του, ωστόσο, διέψευσε λίγες ώρες αργότερα, η νεκροψία-νεκροτομή.

Έφυγε από την Ουκρανία αναζητώντας ασφάλεια στην Κύπρο

Η Λέσια,  αφήνοντας πίσω της την Ουκρανία, αναζητούσε ασφάλεια στη Κύπρο, όπου ζει τα τελευταία χρόνια η μητέρα της. Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην  από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ότι είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο.

Η κοπέλα και ο 30χρονος κατηγορούμενος, ομογενής από τη Γεωργία, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, διατηρούσαν σχέση τον τελευταίο μήνα και είχαν γνωριστεί στα social media, σύμφωνα με το Mega. Και οι δύο είχαν κοινή γλώσσα συνεννόησης τα ρώσικα, και έτσι συναντήθηκαν και άρχισαν να κάνουν παρέα.

«Ο 30χρονος αρνείται τις κατηγορίες» – Είπε ότι η κοπέλα πήγε να βγάλει selfie κι έπεσε στο κενό

Το έγκλημα συντελέστηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με τον 30χρονο να καλεί ο ίδιος την Αστυνομία και να ισχυρίζεται ότι ενώ βρισκόταν με τη φίλη του στην Πέτρα του Ρωμιού, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό. Προφασίστηκε ότι η κοπέλα, προσπαθούσε να βγάλει μια selfie κι έγινε το κακό.

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο, απέκλεισε την περιοχή κι ανάσυρε τη σορό της 28χρονης με καταγωγή από την Ουκρανία.

Στο σημείο παρέμεινε και ο σύντροφός της, ο οποίος υπεβλήθη σε αλκοτέστ και εξετάσεις για ναρκωτικά, τα οποία βγήκαν θετικά.

Σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα, εκτός από τα σημάδια που προκλήθηκαν από την πτώση, εντοπίστηκαν κακώσεις στον λαιμό και στα χέρια του θύματος, που προήλθαν πιθανώς από στραγγαλισμό. Την υποψία αυτή ενισχύει το κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

«Εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις, οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος», ανέφερε ο υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

Ερωτηθείς για τον 30χρονο, φερόμενο ως δράστη, ο κ. Νικολάου είπε πως αρνείται την διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος και ισχυρίζεται πως μετέβησαν στην περιοχή για περίπατο και η 28χρονη έπεσε στην προσπάθειά της να βγάλει κάποιες φωτογραφίες.

Οπως μεταδίδεται o 30χρονος βίασε ή επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά, τη Λέσια, την έδειρε και την πέταξε από τα βράχια…

Δεύτερη νεκροτομή ζητούν οι δικηγόροι του φερόμενου ως δολοφόνου

Οι δικηγόροι του ύποπτου για τη δολοφονία της άτυχης 28χρονης, έκαναν αίτημα στην αστυνομία να γίνει δεύτερη εξέταση στη σορό της κοπέλας.

Σύμφωνα με το sigmalive εκπρόσωπος της Αστυνομίας Πάφου είπε ότι έγινε αίτημα από την πλευρά του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής και τώρα μελετάται από την Νομική Υπηρεσία του κράτους.

Ο 30χρονος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο αποφάσισε την 8ήμερη κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

www.in.gr