Αλμυρός: «Άνοιγμα» του αρχαιολογικού χώρου της Άλου με την παράσταση «Ικέτιδες Αισχύλου-ικέτες» (βίντεο&φωτο)

Αλμυρός: «Άνοιγμα» του αρχαιολογικού χώρου της Άλου με την παράσταση «Ικέτιδες Αισχύλου-ικέτες» (βίντεο&φωτο)

«Άνοιγμα» του αρχαιολογικού χώρου της Άλου στον Αλμυρό με την παράσταση «Ικέτιδες Αισχύλου-ικέτες» από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Με την παράσταση «Ικέτιδες Αισχύλου-ικέτες» από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, την περασμένη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία στους διοργανωτές της, τον Δήμο Αλμυρού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού «Όθρυς», να «ανοίξουν» στο ευρύ κοινό τον αρχαιολογικό χώρο της Άλου στην «Κεφάλωση» του Αλμυρού, μιας ελληνιστικής πόλης του 3ου αι. π.Χ., η οποία αποτέλεσε σταθμό στην περίοδο άνθησής της, αφού βρισκόταν στον άξονα βορρά-νότου του τότε ελλαδικού χώρου.

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ προηγήθηκε ξενάγηση από τους αρχαιολόγους υπεύθυνους στην περιοχή του Αλμυρού. Έτσι, το κοινό είχε την δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα το χώρο, τον οποίο η πλειονότητα επισκεπτόταν για πρώτη φορά, δείχνοντας εντυπωσιασμένοι από το βαθμό διατήρησης της οχύρωσης.

Οι διοργανωτές, στηριζόμενοι στην απήχηση που είχε η συγκεκριμένη εκδήλωση, προσβλέπουν και σε άλλες παρόμοιες, οι οποίες θα δώσουν ζωή σε έναν σχετικά άγνωστο μέχρι σήμερα αρχαιολογικό χώρο της περιοχής του Αλμυρού.