Ανακατασκευή του ΓΕΛ Αλμυρού με προϋπολογισμό έργου στα 2,5 εκ. ευρώ

Ανακατασκευή του ΓΕΛ Αλμυρού με προϋπολογισμό έργου στα 2,5 εκ. ευρώ

Δελτίο Τύπου
Ζέττα Μακρή: Κλειστό Γυμναστήριο για το Βελεστίνο, ΓΕΛ για τον Αλμυρό

Προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) κ. Θ. Γιάνναρη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας κ. Θ. Κυριαζόπουλου και του οικονομικού συμβούλου κ. Βρυώνη, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στα γραφεία της Εταιρείας.
Ένα εκ των βασικών θεμάτων της συνάντησης ήταν η πορεία της έγκρισης των υποβληθεισών από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου μελετών για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου του Βελεστίνου, που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, που έχει χορηγηθεί στον Δήμο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν την Βουλευτή ότι είναι, ήδη, σε στενή συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τη σύνταξη των μελετών. Στην παρούσα φάση, οι μελέτες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η ΚΤΥΠ Α.Ε, προθυμοποιείται να συνδράμει, διά των δικών της έμπειρων τεχνικών υπηρεσιών, στην σύνταξη ώριμων μελετών προκειμένου να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου. Οι υπηρεσίες της εταιρείας, θα επιληφθούν, με βάση το δικό τους εσωτερικό προγραμματισμό εργασιών, στις αρχές του 2021 και εντός εξαμήνου θα ολοκληρώσουν τη σύνταξη των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου, προκειμένου η χρηματοδότησή του να ενταχθεί είτε στον  σχεδιασμό και προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας είτε σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2021.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε τηλεφωνική αλληλοενημέρωση με τον Δήμαρχο Βελεστίνου κ. Δ. Νασίκα, στον οποίο γνωστοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος συνεργασίας των υπηρεσιών του με τις αντίστοιχες της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Δεύτερο, εξίσου σημαντικό θέμα, για το οποίο ζήτησε ενημέρωση η βουλευτής ήταν η ανακατασκευή του ενός, εκ των «διδύμων» σχολείων ΓΕΛ Αλμυρού, που, λόγω παλαιότητας, έχει πολλά προβλήματα ασφάλειας.  Η δημοτική αρχή  είναι υποχρεωμένη να τα αντιμετωπίζει,  κάτ’ έτος, ώστε το συγκεκριμένο σχολείο να καθίσταται λειτουργικό και ασφαλές. Το πρόβλημα, αυτό, θα λυθεί, οριστικά, με την πολύτιμη συνδρομή και παρέμβαση της ΚΤΥΠ Α.Ε.  Μέχρι στιγμής, οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας έχουν ολοκληρώσει την μελέτη στατικής επάρκειας, ενώ υλοποιείται η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και αναμένεται τα τεύχη δημοπράτησης να ολοκληρωθούν εντός του 2020. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 2.500.000 ευρώ.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, για τη συνεργασία, την ενημέρωση αλλά, κυρίως, για την ταχύτητα, με την οποία θέματα, που απασχολούν τον νομό, προγραμματίζονται και ολοκληρώνονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους συνεργάτες του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και αναφορά στην ειλικρινή ενημέρωση που της παρείχε τόσο στη συγκεκριμένη συνάντηση όσο και στις προηγηθείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.   
Κατέστησε, δε, κοινωνούς των χρονοδιαγραμμάτων, που αφορούν στους Δήμους τους, τόσο τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα όσο και τον Δήμαρχο Αλμυρού  κ. Β. Χατζηκυριάκο.