Αναφορά Αθ. Λιούπη για ένταξη του Οδοντιατρικού κλάδου στο ΕΣΠΑ 2021-2027

Αναφορά Αθ. Λιούπη για ένταξη του Οδοντιατρικού κλάδου στο ΕΣΠΑ 2021-2027

Το αίτημα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας,  για την ένταξη των οδοντιάτρων στο αναπτυξιακό πλαίσιο ΕΣΠΑ 2021- 2027, ώστε λόγω της πανδημίας να διευκολυνθούν στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων διαχείρισης των ιατρείων τους, προώθησε με αναφορά του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Οι οδοντίατροι, όπως ενημέρωσαν τον Βουλευτή, είναι επιβεβλημένο πλέον λόγω των συνθηκών, να εφαρμόζουν ακόμη αυστηρότερους όρους προστασίας από τον Covid-19, με αποτέλεσμα να  αυξάνεται η χρήση μέσων ατομικής προστασίας, η καταπόνηση των οδοντιατρικού εξοπλισμού  και ιδιαίτερα των μέσων αποστείρωσης για την αποφυγή της διασποράς λοιμώξεων.
Καθίσταται λοιπόν σημαντική, όπως σημειώνει ο κ. Λιούπης, για τους παρόχους της πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας η διευκόλυνσή τους, με ένταξη σε λειτουργικά αναπτυξιακά προγράμματα, για την αγορά νέου ή αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού τους και η διεύρυνση μέτρων στήριξης για τις αυξημένες ανάγκες αγοράς πολλαπλάσιου υγειονομικού υλικού που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.
Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής Μαγνησίας καταλήγει πως τόσο πανελλαδικά,  όσο στο Νομό Μαγνησίας πολλοί οδοντίατροι, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν και τις συγκεκριμένες αυξημένες δαπάνες και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημά τους, ώστε τόσο οι πολίτες να λαμβάνουν τις αναμφισβήτητα αναγκαίες παρεχόμενες  οδοντιατρικές υπηρεσίες, όσο και οι πάροχοί τους να μπορούν να ανταποκριθούν αξιόπιστα στο λειτούργημα, που επιτελούν για την προστασία της  πρωτοβάθμιας  οδοντιατρικής  φροντίδας.