Αναφορά από την ΔΕΥΑΑΛ στην Εισαγγελία Βόλου - Βιομηχανικά λύματα πέφτουν στον Βιολογικό Αλμυρού

Αναφορά από την ΔΕΥΑΑΛ στην Εισαγγελία Βόλου - Βιομηχανικά λύματα πέφτουν στον Βιολογικό Αλμυρού

Απόφαση για κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού μη αστικών λυμάτων.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αλμυρού στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού μη αστικών λυμάτων.

Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος κ. Αν. Δεληζήσης ανέφερε: το Δ.Σ. είχε και παλιότερα απασχοληθεί με το ζήτημα της επιβάρυνσης με βιομηχανικά –μη αστικά- λύμματα με την είσοδο στη μονάδας επεξεργασίας λυμμάτων της ΔΕΥΑ Αλμυρού. Δεν απευθυνθήκαμε άμεσα στις Αρχές αφενός λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, αφετέρου ευελπιστώντας σε παροδικό φαινόμενο και εκ τρίτου για την συστηματικότερη παρακολούθηση για τον εντοπισμό της ¨πηγής¨ και τη συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων. Έτσι -αφού η υπηρεσία παρατήρησε την επανάκαμψη του φαινομένου- προέβημεν σε εντολή για χημικές αναλύσεις και είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα.
Καταθέτω τις φυσικοχημικές αναλύσεις της 23/6/2021 της ENVIROLAB IKE προς γνώση των μελών του ΔΣ από τις οποίες προκύπτει η επιβάρυνση, στην οποία οφείλονται τα ζητήματα δυσλειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας λυμμάτων τα οποία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πιο έντονο πρόβλημα.
Τελικά προτείνω την προσφυγή μας στην Ποινική Δικαιοσύνη προκειμένου να έχουμε βοήθεια για τον εντοπισμό των υπαιτίων των ανωτέρω πράξεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα την κατάθεση αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, -δια Α.Τ.
Αλμυρού- με την συνδρομή του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλμυρού δικηγόρου Κ. Αλέξανδρου Κοσμά, προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό των υπαιτίων που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού, μη αστικών λυμάτων (λίπη, έλαια και βοθρολύματα) τα οποία δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της και την απόδοση των ανάλογων ευθυνών.