Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Αλμυρού

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Αλμυρού

Έτοιμη να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες είναι η εμποροπανήγυρη Αλμυρού που ανοίγει επίσημα τις πύλες της στις 23 Αυγούστου και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Στο χώρο της εμποροπανήγυρης είναι όλα έτοιμα πριν την επίσημη πρώτη, ανήμερα της εορτής της Παναγίας Ξενιάς. Το παζάρι θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, φιλοδοξώντας να προσελκύσει, για μια ακόμη χρονιά, το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και ευρύτερα.

Συνολικά έχουν ενοικιαστεί 550 περίπτερα από τα 589, ενώ τα έσοδα αναμένονται στις 230.000 έως 250.000 ευρώ. Να αναφερθεί ότι πλήρεις θα είναι οι χώροι εστίασης, ενώ η Δημοτική Αρχή Αλμυρού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλότερη διεξαγωγή της τοπικής εμποροπανήγυρης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση ενοικιαστών και επισκεπτών.

Το θέμα του ηλεκτροφωτισμού με την ενίσχυση της παροχής ρεύματος έχει επιλυθεί, ενώ στο ζήτημα των βοηθητικών χώρων έχουν προστεθεί χημικές τουαλέτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπόρων και των επισκεπτών.
Για μια ακόμη χρονιά, οι ελεγκτικές Αρχές θα συνεργαστούν με τον Δήμο Αλμυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής αστυνόμευση στον χώρο του παζαριού.

Η εμποροπανήγυρη ανοίγει ανεπίσημα τη λειτουργία της από σήμερα Πέμπτη 22/8 και πολλοί είναι αυτοί που το επισκέπτονται μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Παναγία Ξενιά.