Ανταπάντηση Αρετής Μπέη στον πρώην δήμαρχο Αλμυρού Δ. Εσερίδη

Ανταπάντηση Αρετής Μπέη στον πρώην δήμαρχο Αλμυρού Δ. Εσερίδη

Κύριε Εσερίδη,

αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό σας από τη στιγμή που η προσπάθειά σας να ρίξετε λάσπη στη Δημοτική Αρχή σας γύρισε μπούμερανγκ και παρότι θεωρώ ότι οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μπορεί να κουράζουν τους πολίτες, εφόσον σέβομαι τον εαυτό μου οφείλω να απαντήσω στους ισχυρισμούς σας.
•    Η απάντηση στην ανακοίνωσή σας δόθηκε από εμένα, ως αρμόδια Αντιδήμαρχο. Μην ξεχνάτε ότι εσείς ο ίδιος το αίτημα που κάνατε προκειμένου να ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο θέμα το απευθύνετε προς εμένα ως καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο.
•    Φυσικά και δεν ψεύδομαι στην απάντησή μου, αφού τα γεγονότα που παραθέτω είναι πραγματικά και αποδεικνύονται με έγγραφα τα οποία παρέδωσα τόσο σε εσάς όσο και στους επικεφαλής  των άλλων παρατάξεων, Κυρία Ράππου και Κύριο Τσόγκα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31η Αυγούστου. Όσο για τους ισχυρισμούς σας ότι προσπαθώ να εντυπωσιάσω τους δημότες, θα σας παρακαλέσω να μην μου προσάπτετε δικές σας πρακτικές.
•    Αναφέρετε πως υπογράψατε τη διαπιστωτική πράξη κατόπιν νομικής γνωμοδότησης παρότι δεν επιθυμούσατε να το πράξετε. Στο φάκελο της υπαλλήλου όμως δεν υπάρχει καμία σχετική νομική γνωμοδότηση. Επίσης στη συνεδρίαση του ΔΣ της 31ης Αυγούστου, όταν σας παρέδωσα τα σχετικά έγγραφα, δεν αναφέρατε τίποτα περί νομικής γνωμάτευσης κλπ. Το μόνο που αναφέρατε ήταν πως ο Δήμαρχος υπογράφει αυτά που του πάνε οι υπάλληλοι. Αλήθεια, είχατε ξεχάσει τότε ότι αναγκαστήκατε να υπογράψετε την κατάταξη της υπαλλήλου παρά τη θέλησή σας και το θυμηθήκατε όταν γράφατε την επιστολή σας;
•    Όσον αφορά την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία καθίσταται τελεσίδικη η υπόθεση, παραδόθηκε στο δικηγόρο που εκπροσωπούσε το Δήμο την 20η Ιουλίου. Μόλις παραλήφθηκε από το Δήμο, χαρακτηρίστηκε στη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να δοθεί έγγραφη εισήγηση του Νομικού συμβούλου για τις περαιτέρω ενέργειες. Δεν πρόκειται να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις με κίνδυνο να βάλουμε το Δήμο και σε άλλες δικαστικές περιπέτειες. Να σας θυμίσω την αγωγή πρώην υπαλλήλου κατά του Δήμου (επί της θητείας σας), με την οποία ζητά ως αποζημίωση ένα υπέρογκο ποσό. Άλλωστε όποια ενέργεια γίνει από το Δήμο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα έχει αναδρομική ισχύ (την ημερομηνία έκδοσης της δικαστικής απόφασης).
•    Σχετικά με την υπόθεση του ελλείμματος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και ως εκ τούτου δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες στη δημοσιότητα. Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται ενώπιων των αρμοδίων αρχών και όχι μέσω του τύπου.
•    Τέλος για την προσωπική επίθεση που μου κάνετε, επιλέγω να μην ασχοληθώ, διότι δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση, αφού είναι συνήθης τακτική σας να επιτίθεστε σε όσους έχουν διαφορετικές απόψεις και θέλω από τα δικά σας.
     
Αρετή Δημητρίου Μπέη