Απο τον Αλμυρό στην Αργαλαστή.. για εμβολιασμό - Συνεχίζεται το αλαλούμ

Απο τον Αλμυρό στην Αργαλαστή.. για εμβολιασμό - Συνεχίζεται το αλαλούμ

Στο Νοσοκομείο του Βόλου και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραπέμπονται πλέον οι ιδιώτες γιατροί για εμβολιασμό, μαζί με τους υπερήλικες, την ώρα που τα ευτράπελα συνεχίζονται με την πλατφόρμα των ραντεβού.Ενώ οι ιδιώτες γιατροί έχουν «αποκλειστεί» από το Νοσοκομείο με εντολή του Υπουργείου Υγείας, το σύστημα παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζει πως μπορούν κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν και τους παραπέμπει στο Αχιλλοπούλειο για εμβολιασμό.

Οι κρίσιμες ειδικότητες όπως οι οδοντίατροι είναι εκτός προτεραιότητας και χθες παρατηρήθηκε νέος τραγέλαφος. Ιδιώτες ιατροί που υποτίθεται θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα ενημερώθηκαν από το σύστημα ότι η πρώτη δόση του εμβολίου τους είναι τον Μάρτιο, ενώ η δεύτερη δόση τέλος Γενάρη. Σε άλλους εμφανίστηκε αποδοχή της δεύτερης δόσης για αρχές Φεβρουαρίου.Δεκάδες γιατροί που βλέπουν πως το σύστημα δεν τους επιτρέπει να εμβολιαστούν στον τόπο κατοικίας τους, δηλαδή τον Βόλο, δηλώνουν μόνοι τους την Αργαλαστή ως εμβολιαστικό κέντρο επιλογής τους αναφέροντας στη φόρμα τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.Αύριο Σάββατο Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών 85 ετών και άνω και στη Μαγνησία, μόνο που οι ηλικιωμένοι από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι την Αργαλαστή για να εμβολιαστούνστο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, καθώς δεν έχουν μπει στο σύστημα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας.Αυτό σημαίνει πως ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών πρέπει να μετακινηθούν 80 περίπου χιλιόμετρα και 1,5 ώρα, να διασχίσουν το Πήλιο, για να φτάσουν από τον Αλμυρό στην Αργαλαστή για την πρώτη δόση του εμβολίου.
Συγγενείς των ηλικιωμένων μέχρι και χθες δεν ήξεραν τι να κάνουν και πως να μεταφέρουν τους ανθρώπους τους τόσο μακριά και μάλιστα εν μέσω κακοκαιρίας. Πολλοί από αυτούς έφτασαν σε σημείο να ακυρώσουν το ραντεβού τους, περιμένοντας να μπουν στο σύστημα, τα οικεία Κέντρα Υγείας, για να αποφύγουν την μετακίνηση για τον εμβολιασμό. Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Αργαλαστής είναι τα μόνα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν προς το παρόν και το Κέντρο Υγείας θα σηκώσει επίσης πολύ μεγάλο βάρος.Το Νοσοκομείο θα δέχεται υπερήλικες από το Σάββατο και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής «ανοίγει» στις 20 του μήνα για εμβολιασμούς.Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είναι ο Γιώργος Ζηργάνος 96 ετών.

www.thessaliatv.gr