Αποκάλυψη: Ο μεγάλος SUV αντίπαλος των Mercedes, Audi, BMW, Lexus…

Αποκάλυψη: Ο μεγάλος SUV αντίπαλος των Mercedes, Audi, BMW, Lexus…

Περιμένουμε την πρεμιέρα του compact SUV της Alfa Romeo μέχρι το τέλος του 2020, όμως κάποιες φωτογραφίες του διέρρευσαν και μπορούμε να δούμε πως είναι, τουλάχιστον εξωτερικά.

Με τα μοντέλα Giulia και Stelvio, να χρειάζονται μία ανανέωση, οι μηχανικοί της Alfa Romeo μάλλον έχουν πάλι πολύ δουλειά. Παράλληλα η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει το δεύτερο SUV της, το Tonale, που θα ενταχθεί στην κατηγορία των συμπαγών Οχημάτων Ελεύθερου Χρόνου. Η πρώτη υλοποιημένη ιδέα έκανε την εμφάνισή της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 και το μοντέλο θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του 2020.

Όμως στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους κάποιες πρώτες εικόνες από αυτό, οι οποίες εντοπίστηκαν από ένα μέλος του forum Worldscoop. Αν και είμαστε κάπως επιφυλακτικοί το μοντέλο των φωτογραφιών μπορεί να είναι κάποια έκδοσης της γκάμας, ή τουλάχιστον το πρωτότυπο κοντά στην έκδοση παραγωγής. Η φωτογραφίες μπορεί να προέρχονται από κάποιο auto clinic (παρουσίαση του αυτοκινήτου σε επιλεγμένους πελάτες για την συγκέντρωση εντυπώσεων και τελικές παρατηρήσεις) ή από παρουσίαση του οχήματος σε στελέχη της εταιρίας. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την παρουσία των… αντιπάλων (Audi Q3, Range Rover Evoque και Volvo XC40) στις εικόνες.

Επιπλέον για το αν αυτό είναι το σωστό Tonale, το αποδεικνύουν τα χαρακτηριστικά που έχουν απλοποιηθεί όπως τα φωτιστικά σώματα και οι γραμμές του αμαξώματος. Η απλοποίηση είναι περισσότερο ενοχλητική εμπρός, που έχει χαθεί η επιθετικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι το Tonale κρατά τα καλά σημεία από το μεγαλύτερο Stelvio, με την «μάσκα» να ξεχωρίζει. Το μοντέλο «μοιράζεται» το πάτωμα του Jeep Compass. Έχει ήδη ανακοινωθεί μία έκδοση με υβριδικό κινητήρα, ενώ το αυτοκίνητο θα παράγεται στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο.

πηγή:newsauto.gr