Απόψε η λαμπρή τελετή φωταγώγησης του Βόλου- Με Βανδή και Χρήστο Μάστορα

Απόψε η λαμπρή τελετή φωταγώγησης του Βόλου- Με Βανδή και Χρήστο Μάστορα

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και ο Βόλος «φοράει» απόψε τα γιορτινά του.

Κλειστό θα είναι σήμερα το απόγευμα, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, το εμπορικό κέντρο του Βόλου όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση φωταγώγησης της πόλης ενόψει των Χριστουγέννων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Κλειστό απόψε το κέντρο του Βόλου

Η ισχύς του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο του Βόλου, θα ισχύσει από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Η απαγόρευση στην κίνηση των αυτοκινήτων θα ισχύσει για το κέντρο και περικλείεται από την παραλιακή λεωφόρο Αργοναυτών, την Ιωάννου Καρτάλη, την Αλεξάνδρας και την Ξενοφώντος, ενώ η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων θα διεξάγεται περιμετρικά από τη λεωφόρο Αναλήψεως.

Στην τελετή φωταγώγησης του Βόλου θα εμφανιστούν και θα ερμηνεύσουν επιτυχίες τους η Δέσποινα Βανδή, που ξεχωρίζει φέτος στην παρουσίαση του X Factor και ο Χρήστος Μάστορας με τις «Μέλισσες» και ταυτόχρονα θα ανάψει ο περίφημος «μπλε ουρανός», το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δένδρο της χώρας, όπως λένε.
Απόψε θα ανοίξουν τις πύλες τους το χωριό του Αη Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και το «Πάρκο των Δεινοσαύρων» στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Η τελετή

Στις 7.00 ακριβώς στην τεράστια σκηνή θα ξεκινήσει η μοναδική τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμπράξουν οι τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις με τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και θα δοθεί το έναυσμα για την ανάδειξη του φαντασμαγορικού γιορτινού στολισμού της πόλης.

Στην περιοχή της παραλίας θα τοποθετηθούν πέντε γιγαντοοθόνες led υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πολυπληθές κοινό, ενώ ηχητικά μηχανήματα θα μεταδίδουν τις μελωδίες σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου έως το κεντρικό λιμάνι.

Με τη λήξη της τελετής, η χριστουγεννιάτικη μαγεία συνεχίζεται με τις στολισμένες άμαξες και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου να ηγούνται πορείας του Δημάρχου, των καλλιτεχνών και του κοινού κατά μήκους της οδού Δημητριάδος κάτω από τον μπλε ουρανό, με στάση στο θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων και τελικό προορισμό το Χωριό του Άη Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Και κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς, η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε».

thessliatv.gr