Αργεί ακόμη η αποκλιμάκωση της πανδημίας ~ Σε επιφυλακή παραμένει το Αχιλλοπούλειο

Αργεί ακόμη η αποκλιμάκωση της πανδημίας ~ Σε επιφυλακή παραμένει το Αχιλλοπούλειο

«Βράζει» η Μαγνησία από κρούσματα - 62 νέα θετικά επιβεβαιώθηκαν σε μία μέρα - Αυξημένη θετικότητα και στα rapid tests

Η αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στον νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στον Δήμο Βόλου, όπου καταγράφονται καθημερινά τα περισσότερα θετικά κρούσματα κορονοϊού, αργεί ακόμη, όπως εκτιμούν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου, βλέποντας τις νοσηλείες να σταθεροποιούνται σε αριθμό, αλλά τη νοσηρότητα των ασθενών που εισάγονται για περίθαλψη να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, «χτυπώντας» πλέον κυρίως νεαρές ηλικίες.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι από τους 68 συνολικά νοσηλευόμενους ασθενείς με covid στο νοσοκομείο μόνο οι 10 είναι άνω των 80 χρόνων.

Οι περισσότεροι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 25 έως 45 χρόνων, με τους γιατρούς να προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να σταθεροποιήσουν την κατάστασή τους, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά τους σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ή στη ΜΕΘ.

«Αψηφούν τα συμπτώματα που επιμένουν, αφήνουν να περνούν έξι και επτά ημέρες και μετά προσέρχονται στο νοσοκομείο με επιβαρυμένη αναπνευστική λειτουργία. Πρέπει να γίνει σ’ όλους κατανοητό πως ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και πως από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό», σημείωνε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Λίγα 24ωρα πριν από την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και το άνοιγμα του τουρισμού ο νομός επιδημιολογικά παραμένει επιβαρυμένος. Ο μέσος όρος κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο κινείται στα 40,39 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους διαμορφώνεται στα 31,58 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας καταγράφηκαν 60 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ άλλα δύο εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων.

«Αν δεν εμβολιαστεί το 35% και άνω των πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση», εκτίμησε επίσης ο κ. Καραμέτος, αποδίδοντας στη χαλάρωση πολλών και τις μαζικές συναθροίσεις το γεγονός ότι καθημερινά οι νέες μολύνσεις στον νομό κινούνται σε διψήφια νούμερα.

Χθες στο νοσοκομείο νοσηλευόταν 68 ασθενείς με κορονοϊό. Η ΜΕΘ Covid παραμένει πλήρης στο 100%, αφού εξακολουθούν να νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, ηλικίας από 37 μέχρι 76 ετών.

Χθες, στη διάρκεια της εφημερίας έγιναν πέντε εισαγωγές ασθενών με covid και δόθηκαν τρία εξιτήρια. Ως ενθαρρυντικό καταγράφεται το γεγονός ότι για δεύτερη μέρα, χθες, δεν καταγράφηκε απώλεια ασθενούς.

Οι νεκροί από κορονοϊό ανέρχονται σε 246 από τις 19 Οκτωβρίου στο Αχιλλοπούλειο, ενώ άλλα οκτώ άτομα πέθαναν σπίτια τους ή σε άλλα Νοσοκομεία.

 
15 θετικά στα rapid tests – Πού θα γίνουν έλεγχοι σήμερα στον Βόλο

Εκτός από την αυξημένη θετικότητα που καταγράφεται στα μοριακά τεστ, αυξημένοι είναι οι δείκτες και στα rapid tests.

Από τα μαζικά τεστ που έγιναν χθες στον δήμο Βόλου προέκυψαν 15 νέα θετικά, ενώ στον δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου ήταν όλα αρνητικά.

Ειδικότερα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας - Σποράδων διενεργήθηκαν τεστ σε 524 άτομα και βρέθηκαν 11 θετικά, στη Νέα Δημητριάδα λήφθηκαν 136 δείγματα και βρέθηκε 1 θετικό, στα Άνω/Κάτω Λεχώνια λήφθηκαν 129 δείγματα και βρέθηκαν 3 θετικά, ενώ στη Ζαγορά και στο Μούρεσι λήφθηκαν 54 και 76 δείγματα αντίστοιχα και όλα βρέθηκαν αρνητικά.

    Σήμερα Πέμπτη θα γίνει μαζική δειγματοληψία στο Βόλο, Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας - Σποράδων (Ελ. Βενιζέλου-Αναλήψεως) από ώρα 09:00 έως 14:00.
    Μαζική δειγματοληψία στο Βόλο, έμπροσθεν ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας από ώρα 09:00 έως 14:00.
    Μαζική δειγματοληψία στη Ν. Ιωνία Βόλου, έμπροσθεν Ι.Ν. Ευαγγελίστριας από ώρα 09:00 έως 14:00.
    Μαζική δειγματοληψία στoν Άνω Βόλο, ΤΟΜΥ Ιωλκού από ώρα 09:00 έως 14:00.

πηγή:taxydromos.gr