Αυτό είναι το νέο Volkswagen Polo, έρχεται με αλλαγές στην εμφάνιση

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Polo, έρχεται με αλλαγές στην εμφάνιση

H Volkswagen παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά του Polo, η οποία έρχεται με αλλαγές σε εμφάνιση, εσωτερικό και με αναβαθμισμένα στοιχεία τεχνολογίας για να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία στην αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση του Polo δόθηκε στο φρεσκάρισμα της εξωτερικής του εμφάνισης, όπως τόνισαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Volkswagen κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας online παρουσίασής του στην οποία ήμασταν καλεσμένοι. Έτσι, συναντούμε αρχικά νέα εμπρόσθια LED φώτα τα οποία πλέον συνδέονται μεταξύ τους με μια οριζόντια λωρίδα φωτός επίσης LED, αλλά και έναν εντελώς αλλαγμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι νέοι LED προβολείς που έχουν σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από τους προηγούμενους, η αλλαγμένη σχεδίαση της πόρτας, καθώς και ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας. Από πλευράς διαστάσεων, όπως μας τόνισαν οι άνθρωποι της Volkswagen δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και έτσι το μήκος παραμένει στα 4,053 μέτρα, με μεγάλο μεταξόνιο 2,564 μέτρων. Το πορτ-μπαγκάζ διατηρείται υψηλά στα 351 λτ. χωρητικότητας.

Στο εσωτερικό, το Polo δεν αλλάζει τη βασική σχεδίαση του ταμπλό, όμως ενισχύει τη ψηφιοποίησή του, αφού εκτός της νέας κεντρικής οθόνης αφής, στάνταρ προσφέρεται πλέον και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit. Καινούργιας σχεδίασης είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι με το μικρότερο κεντρικό τμήμα, ενώ αλλαγμένα είναι τα χειριστήρια (αφής πλέον) του αυτόματου κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα.

Η Volkswagen έχει ενισχύσει τα προσφερόμενα συστήματα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα το νέο προβλέψιμο Ενεργό Cruise Control και το Lane Assist, που επιτρέπουν εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα. Σε οχήματα εξοπλισμένα με Travel Assist, το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών (που διατίθεται στάνταρ) είναι εξοπλισμένο με επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή. Επιπλέον, κάθε Polo είναι εξοπλισμένο με διάφορα συστήματα υποβοήθησης στάνταρ, όπως το Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System και τώρα επίσης το Lane Assist.

Αλλαγμένη είναι και η γκάμα των εκδόσεων εξοπλισμού, που πλέον απαρτίζεται από τις επιλογές Polo, Life, Style, R-Line και το κορυφαίο Polo GTI. Διαφοροποιημένος και προσαρμοσμένος στις ανάγκες του κοινού είναι και ο εξοπλισμός της κάθε έκδοσης. Το Polo θα διατίθεται σε οκτώ χρώματα, τέσσερα από τα οποία, τα Ascot Grey, Smoke Grey, Kings Red και Vibrant Violet είναι εντελώς νέα, ενώ για κάποια υπάρχει και δυνατότητα διχρωμίας με οροφή στο χρώμα Black (πακέτο οροφής).

Στο πεδίο των κινητήρων, το Polo δεν θα έχει πλέον καθόλου diesel, αλλά αντίθετα θα προσφέρει τους βενζινοκινητήρες 1,0 MPI με 80 PS (5άρι μηχανικό κιβώτιο), 1,0 TSI με 95 και 110 PS (5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο για τον πρώτο, στάνταρ 7άρι αυτόματο DSG για τον δεύτερο), καθώς και την έκδοση 1,0 TGI με 90 «άλογα» και φυσικό αέριο. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί και το Polo GTI των 207 ίππων.

Το νέο Volkswagen Polo αναμένεται να λανσαριστεί στη χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Λίγο πριν το λανσάρισμά του θα γίνουν γνωστές και οι τιμές του.

Πηγή: iefimerida.gr